Ga naar de inhoud

Avocado: ontdek deze verrukkelijke recepten

Update:
Avocado

Avocado’s zijn een van de meest populaire vruchten van deze tijd. Ze zijn niet alleen lekker, ook nog eens gezond en voedzaam. Bovendien zijn ze veelzijdig en zijn ze in verschillende gerechten te verwerken. 

10 recepten om te smullen

Van guacamole tot avocado toast, deze groene vrucht is op talloze manieren te verwerken in gerechten. Waarom zou je stoppen bij de gebruikelijke recepten die je kent? Of je nu op zoek bent naar ontbijt-, lunch- of diner ideeën, er is voor elk wat wils in dit diverse en inspirerende receptenoverzicht. Maak je klaar om te experimenteren.

1. Chocolade mousse

Een gezonde dessert optie met avocado is de chocolade mousse. Mix avocado met cacao poeder, ahornsiroop en een beetje melk tot een gladde mousse. Serveer de mousse in glazen schaaltje en garneer het geheel met verse bessen.

2. Aardbeien, walnoten en feta salade

Een salade met avocado en aardbeien is een heerlijke en frisse optie voor het zomerseizoen. Meng plakjes avocado en aardbeien met sla, walnoten en feta kaas. Voeg vervolgens een dressing van balsamico azijn en olijfolie toe.

3. Kip quesadilla

Een quesadilla met avocado en kip is een smaakvolle en gemakkelijke maaltijd voor een drukke avond. Beleg een tortilla met plakjes avocado, gegrilde kip, geraspte kaas en eventueel wat zwarte bonen. Vouw de tortilla dubbel en bak in de pan tot de kaas gesmolten is en de tortilla knapperig is.

4. Sushirol

In Japan wordt avocado vaak gebruikt in sushi. Maak een sushirol met plakjes avocado, komkommer, surimi (imitatie krab), en rijst. Serveer met sojasaus en wasabi.

5. Hummus

Hummus is een dip uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt van kikkererwten en tahini (sesampasta). Voeg avocado toe aan het mengsel voor een romige en heerlijke variant. Serveer met groenten, crackers of als dip voor brood.

6. Tonijn salade

Tonijn salade met avocado is een heerlijke en gezonde optie voor de lunch. Meng tonijn uit blik met plakjes avocado, cherrytomaten, rode ui en Griekse yoghurt voor een romige dressing. Serveer de salade op een bedje van sla en geniet van een gezonde en smaakvolle maaltijd.

7. Frietjes

Ja, je leest het goed: avocado frietjes! Dit is een heerlijk en gezond alternatief voor gewone frietjes. Snijd de vrucht in frietvormige stukjes en rol ze door een mengsel van broodkruimels en Parmezaanse kaas. Bak de frietjes in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Ei wrap

Een wrap gevuld met ei en avocado is een voedzame en smaakvolle lunch. Begin met het bakken van een ei en snijd ondertussen een avocado in plakjes. Leg de plakjes avocado op een wrap, voeg het gebakken ei toe en breng op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder. Rol de wrap op en geniet van een heerlijke lunch.

9. Smoothie

Een avocado smoothie is een geweldige manier om de dag te beginnen met veel voedingsstoffen en een vol gevoel. Doe een avocado, een banaan, Griekse yoghurt, amandelmelk en honing in de blender tot het een glad geheel is geworden. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes toe voor een verfrissende twist.

10. Pesto pasta

Pesto pasta is al heerlijk van zichzelf, maar voeg er eens avocado aan toe voor een extra romige textuur. Maak eerst de pesto van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voeg vervolgens de avocado toe en mix dit tot een gladde saus. Meng de saus door de pasta en voeg eventueel gegrilde kip of garnalen toe.

Hoe kun je het beste de schil verwijderen?

Tot slot geven we je nog een korte handleiding voor het pellen van een avocado:

  1. Snijd de vrucht in de lengte doormidden, rondom de pit.
  2. Draai beide helften in tegengestelde richting om ze van elkaar te scheiden.
  3. Verwijder de pit door er met een lepel tegenaan te tikken en hem er voorzichtig uit te wrikken.
  4. Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel.

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een rijp exemplaar te kiezen. Die is zacht en geeft een beetje mee als je erop drukt.

Meer over: