Ga naar de inhoud

André Rieu neemt moeilijk besluit over concerten vanwege gezondheid

Update:
André Rieu neemt besluit

Het annuleren van concerten in Mexico was een zware klap voor André Rieu. De 74-jarige violist keerde terug naar Maastricht vanwege zijn gezondheid. Hij realiseert zich nu dat hij zijn werktempo moet verminderen, maar vindt dit moeilijk te accepteren. “Dit tempo zou ik het liefst blijven volhouden tot aan het graf,” zegt hij.

Toch gaat hij het anders doen, heeft hij (noodgedwongen) besloten. In de uitzending van Shownieuw laat zijn zoon Pierre weten hoe het nu met hem gaat en welk besluit hij heeft genomen.

Hoe gaat het met André Rieu?

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

André Rieu moest Concerten in Mexico annuleren vanwege griep

Toen André Rieu geconfronteerd werd met gezondheidsproblemen, had dit directe gevolgen voor zijn geplande optredens. Het afzeggen van de concerten in Mexico was voor hem een grote tegenvaller. Het moment om een stap terug te doen kwam onverwachts. Deze gebeurtenis heeft een belangrijke impact gehad op de toekomstplannen van de meesterviolist. De noodzaak om het rustiger aan te doen is duidelijk geworden, maar valt hem zwaar.

André Rieu en zijn orkest hebben helaas hun concerten in Mexico-Stad voortijdig moeten beëindigen vanwege zware griep, vergezeld van koorts. De helft van het orkest, inclusief de dirigent zelf, moest uit Mexico vertrekken.

De tekst gaat verder onder het bericht >>

Overmacht en teleurstelling was groot

“Dit valt buiten onze controle”, vertelt een lid van het managementteam vanuit Mexico. “We betreuren dit allemaal, vooral André zelf. De sfeer tijdens de concerten was fantastisch, het publiek was geweldig. We zijn hier al 6 jaar niet meer geweest. Het is erg spijtig voor de mensen die kaartjes hadden gekocht voor de afgelaste concerten, maar gezondheid staat voorop.”

Uitverkochte Concerten

Die week stonden er nog 6 concerten gepland in het nationale Auditorium. Alle 6 waren volledig uitverkocht, met telkens meer dan 10.000 bezoekers. Hoewel de eerste 2 concerten doorgang vonden, moesten de laatste 4 helaas worden geannuleerd.

Geldteruggave afgelast Concert

Bezoekers die tickets hadden gekocht voor de 4 geannuleerde concerten krijgen hun geld terug. Het is zeldzaam dat de populaire violist wegens ziekte afwezig moest zijn tijdens zijn vele jaren van optredens.

Concerten André Rieu 2024

De komende tijd staan er nog veel optredens op de planning. Hopelijk knapt André Rieu snel en volledig op.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Het belang van gezondheid

Voor André Rieu is gezondheid nu een top prioriteit geworden. De gedwongen terugkeer naar Maastricht en de noodzaak om optredens af te zeggen, hebben hem doen inzien dat zijn lichaam signalen geeft die hij niet langer kan negeren.

Hoewel hij het moeilijk vindt, erkent hij dat rustiger aan doen de beste weg voorwaarts is. Het aanpassen van zijn drukke schema is een nieuwe uitdaging voor de muzikant, die zijn passie voor muziek graag zoveel mogelijk met de wereld wil blijven delen.

André Rieu live in Mexico

Bekijk het optreden hieronder terug >>

Bron: telegraaf, Talpa
Header foto: Frank Hoensch / Contributor (Getty Images)

Meer over: