Ga naar de inhoud

Hoe Tineke de Nooij de radiowereld weer omarmt: ‘ik kan niet zonder’

Update:
Tineke de Nooij terug op de radio

Tineke de Nooij, een icoon van de Nederlandse omroep, maakt opnieuw haar comeback op de radio. Ze hervat haar onmiskenbare passie voor het medium en vraagt iedereen om ook te luisteren naar de tijdloze magie van radio.

Heb je haar gemist op de radio? Dan hebben we goed nieuws!

Tineke de Nooij radio-dj

Als pionier, de eerste vrouwelijke radio-dj van Nederland, stroomt radio maken door haar aderen, en ze is vastbesloten om hier nog vele jaren mee door te gaan. Haar nieuwe programma wordt uitgezonden op Dorpsradio Laren, waar ze elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur live te horen is vanuit het Rosa Spier Huis.

Een glansrijke loopbaan heeft Tineke de Nooij

De Nooij kan bogen op een carrière van meer dan 60 jaar in de radiowereld. Haar debuut maakte ze in 1962 op Radio Veronica, waar ze het populaire programma “Koffietijd met Tineke” presenteerde, wat het begin markeerde van een indrukwekkende reis door zowel radio als televisie. In 1982 maakte ze de overstap naar televisie met het liveprogramma “Tineke”, dat een publiek van meer dan 5 miljoen kijkers trok.

Na een korte pauze vorig jaar, waarin het leek alsof haar carrière tot een einde zou komen, krijgt De Nooij nu de kans om haar passie voort te zetten bij Dorpsradio Laren. Hier ziet ze haar wens om terug te keren naar de radio in vervulling gaan.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Een leven gewijd aan creativiteit

Voor De Nooij is creativiteit een levensader die nooit ophoudt te stromen. Ze gelooft dat creativiteit geen pensioen kent en dat het de kern vormt van haar bestaan. Haar terugkeer naar de radio toont haar vastberadenheid om deze creatieve geest levendig te houden, zelfs op haar respectabele leeftijd van 82 jaar.

Een uitnodiging om mee te luisteren

Met haar nieuwe programma nodigt De Nooij het publiek uit om deel te nemen aan haar radiowereld. Ze moedigt luisteraars aan om naar het Rosa Spier Huis te komen, waar ze haar programma opneemt, en te genieten van een kopje koffie terwijl ze luisteren naar de muziek die ze draait. Haar show belooft een mix te zijn van muziek, verhalen, interactie met luisteraars en live optredens, een smeltkroes van entertainment die haar publiek zal betoveren.

Met haar legendarische terugkeer naar de radio, brengt Tineke de Nooij niet alleen haar eigen verhaal tot leven, maar biedt ze ook een kostbaar geschenk aan haar luisteraars: de tijdloze magie van radio.

De Nooij geniet van haar leven in het Rosa Spier Huis

Bekijk de video hieronder en lees verder >>

Shownieuws – Tineke de Nooij open over drugsgebruik

Dat Tineke niet alleen creatief maar ook nieuwsgierig is vertelt ze aan shownieuws.

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 .. Tineke

“Tineke met Tineke de Nooij” was een baanbrekend televisieprogramma van 1982 tot aan een ongekend succesvolle run in 2005. Ruim 23 jaar entertainment pur sang. Gedurende deze periode zijn meer dan 1000 afleveringen geproduceerd. Daarmee was het een van de langstlopende programma’s in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

Het programma omvatte een breed scala aan elementen. Variërend van boeiende interviews met prominente gasten tot levendige discussies over actuele onderwerpen. Natuurlijk met de kenmerkende persoonlijkheid van De Nooij zelf, die haar publiek wist te betoveren met haar charme en authenticiteit. “Tineke met Tineke de Nooij” was niet zomaar een televisieprogramma. Het was een cultureel fenomeen dat de harten van miljoenen kijkers veroverde en een blijvende indruk achterliet op het Nederlandse medialandschap.

Weet je het nog? Het altijd gezellige middagprogramma van Tineke de Nooij?

Kijk het programma hieronder terug >>

Meer over: