Ga naar de inhoud

Albert Heijn stopt met PostNL pakketpunten

Update:

Supermarkt Albert Heijn gaat stoppen met de PostNL pakketpunten. Volgens het bedrijf zijn de kluizen, waar men pakketten uit kan halen, voldoende. Momenteel hebben nog 27 supermarkten zo’n pakketpunt. Is jouw Albert Heijn een PostNL punt? Lees dan hier wanneer dat stopt. 

Pakketpunten van PostNL weg bij Albert Heijn 

Steeds meer mensen verzenden pakketten of halen deze ergens af. Het leek daarom een slimme zet, om van een supermarkt een servicepunt van PostNL te maken. Zo werden in 2010 verschillende Albert Heijns een pakketpunt. De werkdruk voor baliemedewerkers nam fors toe. Daarnaast was het niet rendabel om een extra persoon in te zetten, om alle klanten snel te kunnen helpen. Daarom verdwenen er al in 2016 een fors aantal pakketpunten. 

Wanneer gaan de servicepunten van PostNL weg?

Albert Heijn gaat nu helemaal stoppen met de pakketpunten van PostNL. Deze verdwijnen gefaseerd. Op het moment dat Albert Heijn een supermarkt gaat verbouwen, verdwijnt het pakketpunt pas. Let wel op, dit gaat alleen over de supermarkten die in handen zijn van Albert Heijn zelf. Franchisenemers, mogen zelf beslissen of ze hun PostNL punt willen houden. Het kan dus zijn dat jouw Albert Heijn een PostNL punt blijft!

Pakketkluizen zijn dé toekomst

In de toekomst komen er bij ruim 700 grotere winkels pakketkluizen te staan, waar consumenten zelf hun bestelde pakketten uit kunnen halen of af kunnen geven. Deze kluizen vervangen ook de afhaalpunten voor pakketten van Bol.com. Bijzonder: deze pakketkluizen worden van Budbee, een concurrent van PostNL. 

Ook interessant om te lezen: 

Meer over: