Mijn huiskat trekt haar haren uit,met als gevolge een kale plek op haar onderrug.

Ze had geen vlooien,kan iemand mij uitleggen wat het zou kunnen zijn??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar moet je gewoon even mee langs de dierenarts. HUP, naar de dokter! Mijn kat - heel vroeger - had dat ook. Die bleek toch wel een ernstige ziekte te hebben.

Allergie? Kijk waar haar favoriete nieuwe ligplek is. Misschien is dat de boosdoener?

irritatie op haar huid, kan ook van bepaalde struiken/prikplanten komen

Zou ook van verveling of stres kunnen komen. Je zegt dat het een huiskat is, komt nooit buiten dan veronderstel ik. Krijgt ze regelmatig een nieuw speeltje? In elk geval wel een bezoekje aan de dierenarts brengen om een medische oorzaal uit te sluiten. Toegevoegd na 22 seconden: *oorzaak

ben je heel zeker van de vlooien? als een kat allergisch is voor vlooien, is een enkele beet al voldoende voor flinke irritatie. ik zou allereerst eens een bezoekje aan de dierenarts brengen, zodat hij een eventuele lichamelijke oorzaak uit kan sluiten of een behandeling opstarten. als daar niets uitkomt, kan stress ook goed de oorzaak zijn. observeer je kat goed, mogelijk kan je de oorzaak van de stress achterhalen en daar actie op ondernemen? verder kan je een feliway plug-in in gebruik gaan nemen, voor een veilig thuis gevoel. ook zijn er supplementen te krijgen die stress tegengaan, zoals destress, of plantaardige middelen zoals plantival. probeer je kat dagelijks bezig te houden en af te leiden, door met haar te spelen, en aan voedselverrijking te doen. mocht dit alles geen resultaat afwerpen, dan is het wellicht raadzaam een gedragstherapeut in de arm te nemen. succes!

als ik het zo leest lijkt het wel dat je huiskat een huid aandoening heeft of een huidziekte. De kat van mijn broer had het ook en heeft te lang gewacht om naar de dierenarts te gaan, waardoor zijn kat bijna kaal was. Wacht niet te lang om naar je dieren arts te gaan. Het nog is goed te behandelen en je huiskat krijgt zijn haren weer terug.

Heeft mijn kant ook toen we het nader bekeken de huid zag het rood kan oftuwel exzeem uitslag geweest zijn of irritatie van eten of struiken(planten) dit jeukt v erschrikkelijk dus vandaar dat ze telkens zo krapt, likt met als gevolg haarverlies op die plek het waren dus geen vlooien of luizen maybe heb je er wat aan

Hoe is het gesteld met de anaalkliertjes van je kat? Mijn hond had op een gegeven ogenblik dit verschijnsel ook. Een mix van vlooien en de anaalkliertjes brachten hem dat hij zijn kont kaal beet en weken met blote billen rondliep. Ik ben naar de dierenarts gegaan en daarna heeft hij geen last meer gehad.

het zou evt. ook mijt kunnen zijn, (zie je zwarte puntjes/vlekjes?) Mischien is ze ergens overgevoelig voor? je kunt er dan beter even de dierenarts na laten kijken, dan weet je het zeker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100