waarom zit er een zakje korrels in mijn schoenendoos?

ik mag het niet eten staat er op, wat voor nut heeft het dan wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

deze korrels absorberen het vocht, dit zorgt ervoor dat je nieuwe schoenen niet zo snel vochtig worden. Toegevoegd na 1 minuut: De inhoud van het zakje is waarschijnlijk silicagel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Silicagel

Dat is silyca gel. Deze absorberen damp & zorgen er voor dat je schoenen mooi droog blijven in opslag.

Dat zijn korrels die het vocht absorberen, zodat producten die in magazijnen worden bewaard niet vochtig worden. Een soort Bizon vochtvreter, maar dan klein.

Die zakjes bevatten meestal (kwarts-) silica en mogelijk nog een paar andere chemische stoffen. Silica is een veel voorkomend kristal dat vocht absorbeert en er zo voor zorgt dat je schoenen niet gaan rotten terwijl ze in een pakhuis liggen te wachten op zijn eerste eigenaar. Tijdens het maken van schoenen is nogal wat vocht gebruikt. Dat zou schimmel kunnen aantrekken. Je komt dit soort zakjes tegenwoordig ook steeds vaker tegen bij luchtdicht verpakte etenswaren. Hierin worden ook andere stoffen gebruikt. Die houden het zuurstofgehalte laag en zorgen dat bacteriën minder hard kunnen groeien.

Bronnen:
Quest.

Dat is de vervanger van de rijstkorrels, die men vroeger gebruikte. Het is bedoeld om de inhoud van de verpakking( in dit geval dus jouw schoenen) droog te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100