is er een oplossing voor een gigantische mieren plaag in je tuin

Weet jij het antwoord?

/2500

Leen een paar kippen en je bent ze met een half uurtje allemaal kwijt!

Mieren zijn vrij eenvoudig te verdrijven door op hun route of in het gazon voor de mieren volgende huis- en tuinmiddeltjes toe te passen: * witte peper strooien * koffiedik alsook restjes koffie uitgieten * fijn gesnipperde rauwe uien strooien * knoflookteentjes open wrijven * kruidnagel in kieren en voegen steken * koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen. Of je koopt gewoon een miereneter ;-)

Hebben wij dit jaar ook enorm veel last van. Ik strooi gewoon anti-mierenpoeder (niet diervriendelijk), de mieren nemen het poeder aan hun pootjes mee het nest in en vervolgens gaat daar alles dood. Ik ben me er van bewust, dat dit niet de meest diervriendelijke methode is, maar met de aantallen van deze zomer weet ik me anders geen raad. Er zitten hier zoveel nesten, dat het moeilijk is om er op een andere manier van af te komen.

Een mier maakt een mieren straat als je die onderbreekt met een reinigingsmiddel, dus waar ze langs wandelen van het nest naar de voedselbron dan ruiken ze hun geur spoor niet meer www.ncs-leeuwardnen.nl afdeling plaagdieren Toegevoegd na 1 minuut: www.ncs-leeuwarden.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100