Wat zijn mijn rechten mbt spullen oude huurder weg uit mijn appartement?

Mijn buurvrouw benaderde mij een tijd geleden omdat zij weg ging uit haar appartement en dat van haar een stuk beter was dan waar ik toen zat. Eigenlijk omdat ze geld wilde zien voor een aantal verbeteringen die ze had gemaakt in dit appartement waar de huisbaas niet voor wilde betalen (was niet in overleg gedaan). Dat wilde ik niet, maar ik heb aangeboden her en der wat te helpen met sjouwen etc. Haar verhuizing was een groot fiasco, ze had niks klaar, niks ingepakt en gepland het allemaal in 1 avond te doen, wat volstrekt onmogelijk was. Consequenties waren dat ik pas in de avond kon beginnen mijn hele inboedel te verhuizen en dat ze uiteindelijk niet voor 1 mei haar spullen allemaal mee heeft genomen.

Er staat van haar nog een wasmachine en een enorm gevaarte van een soort lelijke inbouwkast, die ze mee zou nemen. Ik wil die zooi weg hebben, maar het lukt haar allemaal niet zo en ik wil haar niet nog meer helpen, want de verhoudingen zijn verstoord en het is gewoon veel moeite, want heerenhuis tweehoog. Wat zijn exact mijn rechten? Moet ik haar eerst aangetekend verzoeken haar spullen voor een bepaalde datum weg te halen of mag dit ook per email? Welke termijn is hiervoor redelijk? En welke acties kan/moet ik ondernemen als ze zich hier niet aan houdt?

Huisbaas is wel een beetje op de hoogte, maar val ik er het liefst het minst mee lastig, want die vond het allemaal al een hoop gedoe en is alleen meegegaan in de switch omdat ik dat zo graag wilde. (zeer aardige personen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Jouw huisbaas is degene die je moet aanspreken, hij heeft niet ‘leeg en ontruimd opgeleverd’ zoals dat hoort. Dat jij toevallig bij die verhuizing betrokken was zegt niks over zijn plichten. Dus ik zou dit opnemen met je verhuurder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100