Waarom heet een flatgebouw een flat, als flat in het Engels plat betekent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens Wikipedia (zie Bron) is het woord afgeleid van het (Brits-)Engelse woord flat, dat echter alleen appartement betekent en niet flatgebouw. Het Engelse woord flat komt waarschijnlijk van het feit dat alle ruimtes op dezelfde verdieping liggen - er zijn geen trappen in je flat (appartement). Een flat (appartement) waarin je wel trappen hebt, noemen wij een maisonnette (letterlijk "huisje").

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Flat

Is een gokje, maar ik denk omdat het allemaal platte woningen zijn.

Ik kan het zo niet terug vinden. Ik geloof dat het is omdat een flat op een woonlaag is. De woning is dus plat :D

Nog een gokje. Van de zijkant van het gebouw te zien is deze flatter dan een normaal huis. Een normaal huis is dus breder dan een flatgebouw.

Een gebouw dat van boven altijd plat is? Een plat gebouw dus?

Amerikanen gebruiken het woord 'Appartment', Engelsen meer het woord 'flat' It is an alteration (inspired no doubt by the adjective flat) of a now obsolete Scottish word flet ‘interior of a house’, which came from a prehistoric Germanic *flatjam ‘flat surface, floor’, a derivative of the same source (*flataz) as produced the adjective. Vertaling: Het is een verbastering van het niet meer gebruikte Schotse woord 'flet' (de binnenkant van een huis) dat afkomstig is van het prehistorische Germaanse woord 'flatjam', dat staat voor plat, oppervlakte, vloer.

Bronnen:
http://www.word-origins.com/definition/flat.html

Een flat is een 'plat' gebouw, waar dus alle bebouwing op dezelfde woonlaag is. Een appartement kan soms ook meerdere verdiepingen hebben, je ziet het niet veel, maar ze zijn er zeker!

In het Engels heeft het woord flat vele betekenissen: Flat: Appartement, etagewoning, flatwoning Wad Mol, molteken Dof Flauw, laf Verschaald, verschraald Vlak Plat Toonloos Leeglopen (go flat)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100