Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Kraken is het zonder toestemming van de eigenaar in gebruik nemen van onroerend goed in de vorm van een ongebruikt terrein, gebouw of ruimte daarvan. Ook het kraken van woonboten en stacaravans is mogelijk, omdat deze door jurisprudentie ook onder onroerende goederen vallen.

Eigenaars vinden dat niet leuk.
Daarom is er de anti-kraak: Anti-Kraak BV biedt leegstaand vastgoed aan als tijdelijke woonruimte. Hiervoor zoeken we verantwoordelijke beheerders. Er is een lange wachtlijst, waardoor we erg kritisch kunnen zijn. Daarnaast geldt een opzegtermijn van 2 weken. Maar er zijn ook voordelen: de woonlasten zijn zeer laag en je bent zo vrij als een vogeltje.

Mensen - vaak studenten - wonen in een leegstaand pand om te voorkomen dat het gekraakt wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Bij kraken wordt een pand illegaal (tegenwoordig) bezet door krakers. Bij antikraak wordt een pand door de eigenaar voor meestal een gering bedrag verhuurd om kraken te voorkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Daarbij is het ook belangrijk om te vertellen dat een antikraak bedrijf en geld ontvangt van de eigenaar van een leegstaand pand, en van diegene die er in woont. Daarbij komt dat er antikraak bureaus zijn die er om bekend staan dat ze hun bewoners niet goed behandelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding