Mijn dochter is verhuisd, in de tuin staat een droogmolen. Maar wij krijgen die niet volledig open of toe. Wat kunnen we hieraan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je al geprobeerd om de bewegende delen in te spuiten met kruipolie of siliconenspray? Zitten de draden niet in de knoop?

- Uit de grond trekken / graven

Kennelijk een oudje. Dus mag je best wat meer kracht gebruiken. Kijk eens goed waar hij nu moeite mee heeft. Misschien kan je wat foto's maken en hier bij de vraag toevoegen. Anders is hij rijp voor de vuilnis.

Dat ligt er aan wat het probleem is. Zijn de scharnieren nog heel? Is het draad in de war? Wij kunnen vanaf hier niet zien wat het defect is aan een droogmolen die wij niet zien.

Als een droogmolen een lange tijd ingeklapt staat, gaan de draden soms krimpen en krijg je hem nooit meer open. Oplossing, nieuwe draden.

Soms is de buis waar de ring overheen moet glijden wat geoxideerd en daardoor te dik geworden om de ring voldoende te kunnen verschuiven. Het probleem kan eenvoudig opgelost worden door de buis rondom wat af te schuren met middelgrof schuurlinnen/papier. Eventueel nog wat inspuiten met siliconenolie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100