Hoe reinig ik het beste het warmte element van mijn BBQ?

Ik heb dus een elektrische BBQ en na het BBQ-en zit daar uiteraard ook aangekoekt vet aan. Meestal maak ik hem heel voorzichtig schoon met wat water en flink poetsen met een schuursponsje maar dit is een k...werkje. Tot op heden heb ik geen anti-vet middelen durven gebruiken omdat het 'iets elektrisch' is maar zou dit eventueel wel kunnen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De electra zit ingesloten in het kunststof huis. Smeer het element in met groene zeep, niet te zuinig. Stop het ingezeepte element in een vuilniszak en zet er een bord water in met een flinke scheut amoniak. Bind de zak dicht en laat 24 uur zo staan. Volgende dag met een afwasborstel schoon vegen. Er gaat een wereld voor je open. Succes!

Ik zou hem inspuiten met ovenreiniger en die kun je ook gebruiken voor je magnetron die ook electrisch is. Even intrekken, afnemen en klaar.

mijn beste ervaring is als hij nog heet is goed afnemen met papier van een keukenrol dan is het meeste ervan af , daarna als hij handwarm is inspuiten met bleu wonder ,ik ben er zeer tevreden over ,.Dat blauwonder ook wel eens de volgende dag gedaan ff aanzetten dan uit doen als het element warm is .

pak het in met kletsnatte kranten, de volgende ochtend veeg je alles er zo af

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100