Is een douchekraan met een hartafstand van 15 cm ook geschikt voor een hartafstand van 12 cm?

Mijn oog is gevallen op een bepaalde thermostatische douchekraan, maar de hartafstand is 15 cm en ik heb 12 cm nodig. Nu las ik op internet: "In oudere badkamers zit er nog een hartafstand van 12 cm. Maar in een nieuwe badkamer wordt er meestal een hartafstand van 15 cm geplaatst. Dit is belangrijk om te weten, want de nieuwe kraan moet er natuurlijk wel op aansluiten. Er worden S-koppelingen meegeleverd, mocht dat nodig zijn, om de afstand van 12 cm naar 15 cm te krijgen en andersom".

Maak ik hierop uit, een hartafstand van 15 cm in een handomdraai geschikt te maken is voor een hartafstand van 12 cm of is dit een lelijk gezicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, maar dan moet je wel S-koppelingen nemen met een "grote sprong". https://www.tegeldepot.nl/set-s-koppelingen-3-4-x-3-8-grote-sprong-nieuw-hoh-12cm-naar-hoh-15cm# Wiesbaden set S-Koppelingen 3/4 x 3/8 grote sprong HOH 12cm. naar HOH 15cm Met deze set kunt u alle kranen met "Hart op Hart" van 15cm plaatsen op een muurplaat HOH 12cm. De afstand van de leidingen die uit de muur komen moet natuurlijk passen op de aansluitingen van de kraan. Dat kan nog wel eens verschillen. Vooral oudere woningen hebben vaak een HoH afstand in de leidingen van 12cm. Veel nieuwe kranen hebben een HoH van 15cm. Om dit op elkaar aan te laten sluiten zijn daar de S-koppeling die het mogelijk maken de kraan op de oude situatie in de muren te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie thermostatische douchekraan of badmengkraan die u nu toch kunt plaatsen.

Toegevoegd op 12 March 2022 14:50: afbeelding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100