Hoe kan ik het beste in een gipswand een losgeraakte trapleuning voorzien van één keilbout stevig herbevestigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het handigste is om de beugel/oplegpunt van de trapleuning te verschuiven naar een plek waar een rachel (verticale houten lat) achterzit. (tegen gipsplaat kloppen, kun je het horen) Daar kan je dan met drie schroeven deze vastzetten. Als het een ouderwets oplegpunt is met tapdraad in de binnenzijde: de gehele leuning eruithalen. Dan een nieuwe keilbout in het steen (dus achter de gipsplaat) plaatsen en met een pijpsleutel aandraaien. Vervolgens oplegpunt er op draaien en dan gehele leuning weer door alle punten erin schuiven. Heel gedoe en gepriegel. Hoop voor je dat het eerste het geval is.

Een keilbout in een gipsplaat en daaraan een trapleuning gaat niet werken en is waarschijnlijk ook geen correcte uitleg van de situatie. Of het is een hollewand plug (eventueel een metalen versie) Of het is een massieve wand (van bijvoorbeeld Ytong blokken) Als het alleen los zit; zou ik alles los halen, de stofzuiger erop zetten zodat er geen stof en losse stukjes meer zijn, pattex powerfix erin en dan alles weer vastzetten. Even een dag afblijven en het zit goed stevig. (het hoeft niet perse pattex powerfix te zijn, elke goeie montagekit voldoet) Als het helemaal los ligt, dan graag een foto, of een link naar een plaatje van wand en bout. (dus met google jouw situatie opzoeken)

Er is maar een oplossing voor dit probleem. Namelijk het aan brengen van een smetplank achter de leuning dus een plank achter de leuning aanbrengen dan kunnen daar de leuning houder op aangebracht worden. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100