Er zijn bomen die helemaal ingekapselt zijn door spinnewebben en waar zakjes met rupsen aan hangen. weet iemand wat dat is?

Toegevoegd na 3 uur:
Het zit vooral op de meidoorn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het ogenblik komen de rupsen van de stippelmot erg veel voor, deze zitten voornamelijk op de kardinaalsmuts en de gelderse roos. Alle blaadjes zijn er inmiddels af en de hele struiken/bomen zijn omhuld met een soort spinnenrag. Het is dit jaar wat erger dan andere jaren. Mogelijk heb je anderen soorten gezien, maar dan moet ik eerst weten om welke boom/ struik het gaat. Toegevoegd na 4 uur: Ook bij de meidoorn is het de stippel of wel de spinselmot, en zeker niet de processie rups, die houdt van eikenbomen.

Jawel, dit zijn rupsen van de stippel- of spinselmot! Toegevoegd na 1 minuut: Geen familie van mij...

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article...

Dit is de processierups. De naam komt voort uit het gegeven dat de rupsen tegen de avond in processie, dus gezamenlijk op pad gaan om de blaadjes op te eten. Als de boom kaal is gaan ze gewoon verder op een andere boom of eten de vegetatie onder de boom. Momenteel een probleem op de Veluwe bij de inlandse eik. Het lijkt wel of er brand geweest is. Het ziet er troosteloos uit.

Het kan de eikenprocessierups zijn,maar er zijn ook andere soorten,die de bomen helemaal inkapselen.

Voor mensen gevaarlijk vanwege de vuurnaalden die ze afschieten. Ik zal zo een link toevoegen Toegevoegd na 7 minuten: http://www.rivm.nl/infectieziektenbulletin/bul1505/ber_eiken.html Google op 'processierups' en je krijgt een overdaad aan waarschuwingen en informatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100