Wwaarom zijn veel huizen in Griekenland maar half afgebouwd?

Ik ben op diverse Griekse eilanden geweest en vrijwel overal zie je half afgebouwde huizen. Meestal staat er (een deel van) een skelet maar ontbreken de muren.
De verleiding om de economische crisis de schuld te geven ligt voor de hand, maar is dat ook écht de reden? Of heeft het b.v. te maken met het claimen van recht om te bouwen o.i.d. ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Antwoord is zeker het volgende nog afgezien van de huidige crisis: (uit de bron) Een lening voor een huis verwerven Onafgewerkte gebouwen zie je in heel Griekenland. De reden is dat Grieken bouwen wat ze vandaag de dag nodig hebben en dat ze rest van het gebouw voorlopig onafgewerkt laten. Het lijkt alsof Grieken constant huizen aan het bouwen zijn - en dat zijn ze inderdaad. De meeste Griekse ouders bouwen een huis voor iedere dochter, maar niet voor hun zonen (omdat er verondersteld wordt dat zij een meisje zullen huwen dat een huis van haar ouders zal krijgen). Het is dikwijls ook de dochter dat het huis van haar ouders of haar grootouders erft wanneer die sterven. Duidelijk, zonen zorgen voor zichzelf en dochters krijgen een huis 'mee' van de ouders. . Kortom, hier bouwen de Grieken zelf. Onze gedachten over niet afbouwen, kloppen - wachten op fondsen/leningen en niet te vergeten wanneer moet het af zijn, opgeleverd worden? Of daar ook sprake is van belastingontduiking of wellicht het zo lang mogelijk uitstellen van betaling. Geen idee, dat kan zo zijn.

Bronnen:
http://www.explorecrete.com/dutch/greek-cu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100