Van welke bomen komen al die pluisjes die overal rond dwarrelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak zijn dat de paardebloem-pluisjes. Dus niet van een boom maar van een plant :-) Toegevoegd na 3 minuten: Vooruit: het moet dus echt een boom zijn: De populier geeft ook veel pluisjes af. Toegevoegd na 5 minuten: De vrouwelijke katjes blijven na de bestuiving tot in mei en juni hangen. Dan springt de doosvrucht open en komt het 3 x 1 mm grote zaad vrij. Het is omgeven door donzig pluis en voert ver op de wind mee. Sommige bomen produceren zoveel pluis dat het lijkt of het sneeuwt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Populier

Inderdaad Populieren en Wilgen veroorzaken pluisjes, soms lijkt het wel of het sneeuwt buiten.

Achter in mijn tuin staat een wilg en daaronder een wit tapijt, een laag van wel 5cm. en dat is elk jaar zo. Toegevoegd na 2 minuten: De pluizige zaden worden door de wind verspreid maar zijn maar korte tijd kiemkrachtig, daarom zijn het er zoveel.

Van Canada populier. Populieren zijn tweehuizig, dat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke exemplaren bestaan. De bloemen bestaan uit hangende katjes. Populieren bloeien vroeg in het voorjaar. De mannelijke katjes zijn opvallend roze en vallen snel af. De vrouwelijke katjes worden bestoven door het stuifmeel dat door de wind is meegevoerd. Ze blijven tot in mei/juni hangen. Dan springt de doosvrucht open en komt het zaadje vrij. Het zaadje is omgeven door donzig pluis, zodat het gemakkelijk ver door de wind meegevoerd kan worden. Soms wordt er zoveel pluis geproduceerd dat de lucht er vol mee is, als bij een sneeuwbui in de winter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100