Welke opties om te wonen heb je naast kopen en huren van een huis?

Ik vroeg me af of er andere opties zijn om te wonen op je eigen plekje zonder dat je hiervoor hoeft een huis te kopen of te huren. Ik wil namelijk geen lening aangaan omdat ik dit te beangstigend vind. En omdat ik de meeste huizen veel te groot vind en er een pak geld in kruipt. Ik heb al informatie gezocht over andere opties zoals yurt , tiny house,.. maar dit is niet mogelijk in Belgie. Dit maakt me best wel ongelukkig omdat ik graag heel sober, eenvoudig en alternatief zou willen leven.

Weet jij het antwoord?

/2500

je kunt misschien een woning delen met iemand anders, is nog wel huur maar die deel je dan. Je moet er wel tegen kunnen dat je bij iemand in huis woont dus dingen moet delen, zoals de keuken en badkamer, maar voor sommigen werkt dit goed. Kennis van me woont in Belgie in een huisje midden in het bos, geen idee of ze huurt en voor hoeveel, maar als je het niet erg vindt dat er geen riolering is, je aan een zandpad woont en nog wat van die dingen. Anti-kraak, is hier mogelijk, in België weet ik dat niet

Wellicht niet helemaal wat je bedoelt: de mogelijkheid van werken voor kost en inwoning/onderdak. ----- Bv in Nederland als au pair, in Frankrijk in de oogsttijd druiven plukken en in Australië bij grote farms werken. Na de middelbare school doen jongeren dit wel gedurende een bepaalde periode. Voor volwassenen : als nanny werken of als gezelschapsdame bij iemand die op leeftijd is en/of ziek. ----- N.B. een au pair krijgt nog zakgeld en een gezelschapsdame ook een salaris, allemaal afhankelijk van de afspraak/contract.

Toegevoegd op 28 december 2018 18:06: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100