Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bedden, welke kant is links of rechts?

Als je bij het voeteneind staat en je zegt bv "ik lig links" en als je daar dan gaat liggen dan is links toch leeg. Vraag is eigenlijk, van welke punt moet je een bed bekijken?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Wonen
3.3K
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
En iets, lig je op je buik of rug?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Als jij op je rug gaat liggen dan is op dat moment van jou uit gezien de ligplaats links van jou leeg, maar voor degene die nog aan het voeteneind van het bed staat lig jij gewoon aan de linkerkant van het bed. Volgens mij wordt de plek die iemand op een bed inneemt altijd vanuit het voeteneind bepaald. Want het hoofdeind staat meestal tegen een muur aan.
(Lees meer...)
Amadea
6 jaar geleden
Voor het bepalen aan welke kant van het bed iemand ligt wordt uitgegaan van de liggende persoon of personen. Bij (hetero)stellen ligt de man meestal rechts en de vrouw links. Zie voor de duidelijkheid deze foto's: https://hips.hearstapps.com/cnl.h.cdn.cosmopolitan.nl/assets/17/28/4000x2000/landscape-1499956929-gettyimages-539820720.jpg?resize=768:* en http://i3.mirror.co.uk/incoming/article5524180.ece/ALTERNATES/s615/Coleen.jpg.

Zou er iemand aan het voeteneind staan kijken naar de liggende personen dan ziet deze persoon de man links en de vrouw rechts.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding