Overzicht slimme meter, kun je dit maal 6 doen?

Ik weet niet hoe ik dit in de vraag beter kon omschrijven, dus de uitleg:

Ik krijg van mijn energiemaatschappij een overzicht van het verbruik van 2 maanden. Nu was dit voor september-oktober meer dan in juli-augustus, doordat het kouder was, ik verwacht dat het verbruik van november-december nog hoger is.

Mijn vraag is. Er staat dus per 2 maanden het verbruikt. Als ik nou het overzicht neem met het hoogste verbruik, en deze maal 6 doe (waardoor je 12 maanden krijg), heb ik dan mijn maximale verbruik van 1 jaar berekend?
Of zitten hier haken en ogen aan?

Want als ik mijn verbruik pak van september-oktober en deze maal 6 doe, dan kom ik zo laag uit dat ik, als ik dit als verbruik zou opgeven bij de maatschappij, nog geen 27 euro per maand zou hoeven te betalen. Gecombineerd met juli-augustus zou dit 22 euro per maand zijn.

Ik heb het idee dat ik iets mis (ook al ben ik wel heel erg zuinig, maar toch).

Dus kan ik het verbruik dat op het overzicht staat, wel letterlijk x 6 doen?
Zo nee, hoe bereken ik dan mijn ''verwachte'' (in grove lijnen) eindejaars rekening mbt verbruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit kun je niet zes maal doen. Zelf kun je het verbruik niet berekenen op basis die twee overzichten. Dat zijn maanden waarin het gasverbruik erg laag is. (Zie grafiek) Je energiemaatschappij kan dat waarschijnlijk wel. Zij hebben veel meer cijfers over buitentemperaturen en gasverbruik. Als je hun een brief/mail schrijft en het verbruik opgeeft over september/oktober dan kunnen zij waarschijnlijk inschatten wat je jaarverbruik zal zijn.

Bronnen:
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatolo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100