hoeveel apparatuur kan er op een tweede dubbelstekker?

Op onze slaapkamer hebben we 1 wandcontactdoos vrij. Deze zit achter een kast, en is met een platte stekker naar zo'n 3-stekker doos verbonden (zo gekocht in de winkel). Helaas is de kabellengte slechts zo'n 50 cm. Tegen de andere/tegenoverliggende wand, waar geen wandcontactdozen zijn, komt binnenkort een elektrische boxspring plus twee nachtlampjes plus twee wekkerradios.

Is het veilig genoeg om op de bestaande 3-stekker doos een stevige verlengkabel met een 6-stekker doos aan te sluiten die achter de plint langs naar de andere kant van de kamer geleid wordt, alwaar dan de eerder genoemde apparatuur op aangesloten wordt?

Ideaal zou een 10 meter lange 6-stekker doos zijn, die aan de andere kant een platte stekker heeft voor achter de kast...maar die heb ik nog nergens kunnen vinden. Het om laten leggen van de stopcontacten naar de tegenoverliggende muur is uit budgettaire redenen Helaas niet mogelijk.

Toegevoegd na 4 uur:
PS; het stopcontact in de muur is helaas niet geaard, ik weet niet of het nog handig is omdat te vermelden

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang je er geen straalkachels, frituurpannen, waterkokers en andere "grootverbruikers" op aansluit, zal dat geen enkel probleem zijn. Zorg alleen wel voor een goede kwaliteit geaarde stopcontacten - dat is altijd slim - en kijk ook even of de originele "stekkerdoos" aan de eisen voldoet. Ik heb op één stopcontact een boxspring, een lamp, een wekker, een ventilator, een apneuapparaat, laders voor telefoon en tablet, twee lampen en soms ook nog een stofzuiger, en daar gaat nooit wat mis mee, en ze staan eigenlijk ook nooit allemaal tegelijk stroom te trekken. (Wat een ander verhaal is met de frituurpan en de waterkoker gelijk aanzetten met de vaatwasser, maar dan is het nooit zozeer de stekkerdoos alswel de stop ;-))

Als je apparaten bij elkaar opgeteld niet meer zijn dan 3800 Watt en de draadjes zijn dik genoeg zal er niet teveel warmteontwikkeling zijn om brand te veroorzaken is het veilig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100