wat is beter in de tuin tegen inbrekers: een lamp met bewegingssensor of een lamp die aan gaat als het donker wordt en de hele nacht brandt?

Wij hadden een lamp bij de poort in de schutting die bij schemering aan gaat en de hele nacht brandt. Nu die kapot is heb ik hem vervangen door een lamp die aangaat als er iemand langsloopt.
Mijn man is het er niet mee eens. Hij vindt licht wat de hele nacht brandt veiliger, zo is de inbreker bij voorbaat afgeschrikt.
Ik denk: zo kan die inbreker lekker in het licht kijken hoe hij het slot open moet maken, heeft hij zicht op zijn werk. De gang achter de schuurtjes komt zelden iemand, en hij is vanuit de huizen niet zichtbaar. Dus hij kan ondanks het licht ongezien werken.
Met een bewegingssensor zien wij ineens het licht in de tuin aan gaan, en weten we of de kat binnen komt (ook prettig) en of er iemand is.
maar mijn man heft ook wel gelijk, dat als wij slapen we het inschakelen ook niet zien.
Zijn er cijfers of onderbouwing waarom het ene systeem beter werkt tegen inbrekers dan het andere?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op een bewegingsscensor reageer je allerter, als je wakker bent tenminste, het kan ook de buren, voor zover zij het zien alarmeren, ik ben daar dus een voorstander van, maar als je een technisch persoon bent, of kent, dan kun je het ook zo regelen, dat je de lamp op censor kunt zetten als je wakker bent en op gewone buitenlamp als je slaapt. Hoe dat precies moet weet ik niet, maar het schijnt vrij simpel mogelijk te zijn.

Ik denk dat je man toch gelijk heeft. Als een inbreker licht ziet zal hij toch zich wel 2x bedenken voor hij aan de gang gaat. Ook vind ik het erg onrustig een lamp die aan gaat,hij floept op het gekste moment aan. Wij hebben ook gewoon als het donker wordt,de hele nacht het licht aan,bij wind en katten gaat steeds dat licht aan,dan denk je toch steeds wat is dat nu. Doe er een led lamp in,dan brand hij voor een paar cent.

Het is natuurlijk beter het licht te laten aangaan bij beweging want dan dat is ook beter op te merken door uzelf en anderen, niet alleen dat maar als het constant aan is ziet hijzelf ook beter. U kan dit ook nog combineren met een alarm zoals een bel, sirene of zwaailicht. Zie bijgevoegde afbeelding. Toegevoegd na 2 uur: Ik heb er een link bijgevoegd naar de uitleg van een PIR melder.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Automatische_...

Bij ons thuis is er een keer geprobeert intebreken , ze hadden de deur kapot getrapt. Gelijk daarna hebben we hebben we iets geinstalleerd waardoor dan bijv: om 6 uur het licht vanzelf aan ging. Sinds toen zijn we niet meer lastig gevallen. Ook een optie is om er een extra slot op te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100