wanneer kan ik het best mijn sneeuwklokjes vermeerderen als ze zijn uitgebloeid

ik heb enkele bosjes en wil er best wel meer, toch een leuk vroeg bloeiertje

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak vermeerderen ze zichzelf. Maar natuurlijk kan je ook een handje helpen. Je kunt de polletjes uitgraven en splitsen of je kunt de zaadbolletjes (die verschijnen na de bloei) afnemen en in de grond stoppen.

Dat kan nu, scheur de polletjes uit elkaar en zorg dat het loof eraan blijft zitten. Zet ze ca. 10 cm. diep en wel in kleine groepjes en de grond even lekker los woelen. Nog een tip, Winterakonietjes bloeien gelijktijdig en zijn ook erg leuk als het om een vroegbloeiertje gaat.

Laat ze dan maar lekker staan en koop aan het eind van de zomer, begin najaar nieuwe bolletjes op een tuincentrum. Mocht je toch je bestaande bolletjes willen uitplanten, dan kan dat nu, de sneeuwklokjes zijn een van de zeer weinige planten die je bloeiend kan overzetten/ delen. Zet ze het liefst op een plaats waar je er in de zomer met andere planten geen last van hebt, dus b.v. onder struiken die in de winter zonder blad zijn.

sneeuwklokjes kun je om de 3 jaar opgraven en opnieuw uitplanten. maar je kunt ze ook gewoon laten staan en ze vermeerderen toch wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100