Is het veilig om de sleutel 'half' op de deur te laten zitten?

Een vriend van me zet 's nachts altijd de sleutel op het slot en laat het er dan halverwege op zitten. Hij zegt dat dat veiliger is, omdat je het dan van buitenaf niet kunt omdraaien. Het is mij echter altijd geleerd dat je altijd de sleutels van het slot af moet halen en uit het zicht moet leggen. Heeft iemand hier verheldering op? Waarom zou dat veiliger zijn? (of juist niet)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op een eenvoudig slot waar ook lopers op passen is het in het slot laten zitten en dan iets gedraaid echt een vertragende factor voor iemand met de juiste of met een loper of zoals met die pennetjes die ze in het slot steken . Ja de sleutel kan in het zicht zijn en daardoor te pakken zijn . Maar dan moet er vaak iets gebroken worden . Nu bij brand ben je zo weg . Bij een modern goed slot passen de lopers niet maar met die pennetjes ? Zet er gewoon een eenvoudig schuif slot bij ( aan de binnen kant ) op een plek die niet door een buitenstaander makkelijk is te bereiken . Of twee extra pen sloten . Onmogelijk wordt het nooit maar maak het de dief zo moeilijk mogelijk .

De sleutel erin laten zitten is alleen veilig als je verwacht dat er iemand komt die over jouw sleutel beschikt. Tegenwoordig zijn er camera's te koop om leidingen te inspecteren. Een dun kinder armpje erbij en je bent zo binnen. Toegevoegd na 5 minuten: Als er ook een brievenbusklep on je deur zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100