Hoe kan ik het doek van een Markies verven? Deze kan niet losgemaakt worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan helemaal niet, los of niet los. Een markies is van synthetische stof gemaakt, wat niet geverfd kan worden, maar zeer waarschijnlijk zit er ook een vuil- en/of waterafstotende laag over, wat er ook voor zorgt dat de stof niet geverfd kan worden.

Bronnen:
http://www.dylon.nl/help.html

Je kunt textielverf wel met een kwast aanbrengen en de stof zal zich prima laten verven. Gebruik in water oplosbare verf en spuit die op het doek met behulp van een plantenspuit. Doe eerst een proef op een oude lap van ongeveer hetzelfde materiaal om te zien of het resultaat je wel bevalt. Het oppervlak moet goed regelmatig geverfd worden, anders maak je het er niet mooier op. Hoe pak je het aan: (a) Je moet vanaf de bovenzijde/buitenzijde werken en zorgen dat de verfstof mooi regelmatig op het doek komt en niet op de omgeving. Gebruik oude kranten en schilderstape om de omgeving af te plakken. Neem er de tijd voor. (b) Zorg dat je werkt vanaf een veilige plaats. Huur een steiger (het veiligste) of als daar geen ruimte voor is, gebruik een stevig staande trap (een reformtrap die in 2 delen uit klapt met een ketting die voorkomt dat de benen uiteen glijden, zou kunnen). Als je twijfels hebt over je veiligheid, begin dan niet aan deze klus. (c) Zorg dat je er goed licht bij hebt, maar doe het bij voorkeur niet in de volle zon en werk ook niet als er merkbare wind staat. (d) Houd toeschouwers (vooral kinderen) en huisdieren uit de buurt en vertel de buren wat je gaat doen.

Dylon is inderdaad niet geschikt voor kunststoffen, net als alle oplosbare poederverven. Maar met verdunde (acryl)textielverf uit fles/tube/ pot kan het wel. Of het mooi blijft in weer en wind is een ander verhaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100