Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

onze forsythia bloeit nu al 4 oktober. Hij/zij hoort pas in de lente te bloeien of in het heel vroege voorjaar.Hoe kan dit?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Wonen
936

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Aan het begin van de herfst reageren meer planten en dieren alsof het lente is. Let maar eens op. 's Avonds hoor je bijvoorbeeld weer de merels weer zingen, dat hebben ze sinds begin juni niet meer gedaan. Mijn appelboon had enkele weken geleden weer een paar bloesems, en in mijn tuin krijgen verschillende planten weer een enkel jong blaadje. Je ziet wel meer lentebloeiers voorzichtig een of meer nieuwe knoppen of bloemen krijgen.

De temperatuur en luchtvochtigheid in dit deel van de herfst lijken een beetje op die van de lente. Ook de lengte van de dag en de nacht zijn vergelijkbaar met de lente. Als het over enige weken kouder wordt, zie je vanzelf dat jouw plant weer "terug op de rails" komt en doet wat er van hem verwacht wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding