Wat zijn dit voor beestjes in ons nieuwe huis ?

In de vensterbanken van ons nieuwe huis zitten telkens beestjes. Wat zijn het ? Het huis is rietgedekt dus ik denk aan rietluis. Kan ik hier iets tegen doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het moet de Rietluis zijn. Dit komt eigenlijk alleen voor in woningen of rieten daken die ingrijpend zijn gewijzigd. Heeft u een nieuw gebouwd pand, uw riet laten vernieuwen of wellicht een verbouwen uit laten voeren? Het ongedierte komt zowel bij pannen gedekte als riet gedekte panden voor. De overlast zal doorgaans langer aanhouden bij rieten daken, al hoeft dat geen probleem te zijn. Toegevoegd na 3 minuten: Er is geen goede oplossing beschikbaar tegen beestjes in het riet. Dat is op zich geen probleem, aangezien rietluis hinderlijk kan zijn, maar de beestjes geen schade aanrichten en geen gevaar zijn voor de gezondheid van mens en dier. Bestrijding doet doorgaans meer kwaad dan goed, waardoor u beter kunt wachten op het ontstaan van een nieuw evenwicht.

Bronnen:
http://www.derietdekker.nl/onderhoud-riete...

het lijken stofluizen. Volgens wikipedia is het een kwestie van goed stoken of goed ventileren bij mooi, droog weer.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stofluizen

In Engeland kan je hier een bestrijdingsmiddel voor kopen hier weet ik het echter niet te koop en is het waarschijnlijk verboden Zelf heb ik het in een chalet gebruikt De chalet was oud en met beestjes in de muren dit product is een klein rood blikje met een lont die steek je aan venster en deuren toe heel het huis vult zich met rook en elk beestje in elk spleetje gaat dood je moet deus eerst al je kookpotten verwijderen en na de behandeling goed poetsen zeer drastic maar het werkt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100