witte bloes met een mintgroene broek gewassen, hoe krijg ik hem weer wit?

wit bloesje is mintgroen geworden per ongeluk, hoe krijg ik em weer wit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is iedereen wel eens overkomen… een niet kleurecht kledingstuk dat is meegewassen waardoor andere kledingstukken verkleurd zijn. De ontkleurders van HG bieden de mogelijkheid om dit te herstellen. Er is een HG ontkleurder voor de doorgelopen witte was en een HG ontkleurder voor de doorgelopen bonte was. Beide producten zijn zowel geschikt voor de machinewas als de handwas en kunnen ook toegepast worden op fijnere textielsoorten zoals wol. Voor een goed resultaat is het van belang om na het wasongeluk de verkleurde kledingstukken niet te laten drogen maar nat te houden en zo snel mogelijk met één van de HG ontkleurders te behandelen. Doseer voor de machinewas 10 afgestreken eetlepels in het hoofdwasmiddelenbakje en start het hoofdwasprogramma zonder toevoeging van een ander wasmiddel. Gebruik voor de handwas ongeveer 5 afgestreken eetlepels en los dit op in circa 5 liter water. Het verkleurde wasgoed ongeveer 2 uur laten inweken. Vervolgens voorzichtig uitknijpen en twee keer goed uitspoelen met schoon water. - See more at: http://nl.hg.eu/products/show/id/144/#sthash.ffZoKKl3.dpuf

Door hem een nachtje in de bleek te laten zitten en daarna grondig uit te spoelen

Wat ik speciaal hiervoor altijd in huis heb heet Echfa Wit {het is wel van Biotex} "Maakt wit textiel weer stralend wit". Ik had dat vroeger al voor de witte vitrages. Te gebruiken voor wit katoen, wit linnen en witte synthetische stoffen. Niet geschikt voor wol, zijde en gekleurde textiel. Het is een plastic flesje en er zit poeder in. Een of twee - 5 dopjes in een emmer met lauwwarm water, onderdompelen en min. 2 uur laten staan. Beste is om af en toe te schommelen met de was. Nawassen in de wasmachine. Hier zie je hoe het er uit ziet: http://www.biotex.nl/producten.asp?prdnaam=Biotex%20Echfa%20Wit Ik heb er toevallig momenteel een wit met rood pyjama-shirt van mijn man in staan, wat roze geworden was.

Dylon eerste hulp bij was ongelukken werkt ook goed, je mag alleen de bloes nog niet gedroogd of nagewassen hebben, dus direct na ontdekken gebruiken. Dit is een product dat je eigenlijk op voorraad moet hebben. Te koop bij drogisterij en supermarkt. Echfa wit werkt ook prima, is alleen (bij onze drogisterij) niet meer te koop.

Bronnen:
http://www.bik-bik.nl/product/1322/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100