hoe is de kwaliteit van de gratis compost welke binnenkort gratis kan worden opgehaald bij de gemeentereinging.geschikt voor moestuin?

hoe weet je of dit schoon is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De compost die ik hier gratis kan afhalen bij de gemeente Schouwen-Duiveland, en ik gebruik in mijn groente tuin, is van uitstekende kwaliteit! Deze compost van GFT afval, is door broeien verhit tot 70 graden, waardoor alle onkruidzaden en de meeste ziektekiemen gedood worden. Er zit vrijwel geen rommel in en zeker geen glas. Ik heb mijn hele kas opgehoogd met een dikke laag compost, zeewierkalk en natuurmest toegevoegd en had vorig jaar een superoogst van groente. En de gehele zomer geen enkel onkruid gezien!! De grond houdt goed vocht vast en slaat niet dicht bij regen. Ook buiten de kas waren vorig jaar de resultaten in deze compost geweldig! Vroeger kon je ook al deze compost krijgen/kopen, maar de kwaliteit was toen heel erg slecht, vol onkruidzaden en plastic en glas. Daarom heeft het voor velen nog steeds een slechte naam. Indien jou gemeente net zo compost vervaardigd dan hier, dan is het super goed spul, (ver ondergewaardeerd.)

Dat is van een afstandje niet te zeggen. Ik heb ook wel eens gratis compost van de gemeente gehad, en later kwam ik om in het onkruid. Als de compost niet goed verhit is geweest, niet aan beginnen! Dat kom je alleen maar te weten door er naar te vragen en/of goed te kijken wat er op de zakken staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100