kan je een cv-installatie bedrijf aanklagen?

onze cv-ketel is 3 weken geleden gekeurd en sinds hij gekeurd is zijn er steeds problemen mee. eerst werden alle kachels in ons huis gloeiend heet, waardoor het wel 30 graden binnen werd. toen kwamen ze nog een keer om het te maken. toen DACHTEN we dat het klaar was. maar sinds gisteren is al het water in ons huis koud. dus we kunnen niet meer douchen of afwassen. we zijn al die problemen spuugzat. is het dus mogelijk om ze aan te klagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een huurwoning hebt, is de verhuurder (in jouw geval dus Portaal) verantwoordelijk voor het onderhoud van de cv-ketel. Dat besteedt Portaal uit aan een onderhoudsbedrijf, in dit geval Kemkens. Dat bedrijf voert dus in opdracht van de corporatie het werk uit. Als huurder heb je niets met Kemkens te maken, wel met de partij die wettelijk verplicht is om deugdelijk onderhoud uit te voeren: Woningcorporatie Portaal dus. Hoe ze dat doen en aan wie ze het uitbesteden is hun zaak, maar Portaal moet er in elk geval voor zorgen dat het werk goed wordt uitgevoerd. Kortom, als je een klacht wilt indienen, moet je bij Portaal zijn en niet bij het onderhoudsbedrijf.

Ja, je kunt ze aanklagen, alleen heeft dat geen zin. Bel ze gewoon voor dit soort zaken en vraag of ze het dit keer goed willen maken, ga niet klagen op mopperen op de monteur, die kan er ook niets aan doen. Apparaten kunnen haperen of stuk gaan, dat risico heb je als je zoiets aanschaft. Controleer even of je water niet bijgevuld moet worden, dat is vaak de oorzaak van koud water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100