Helpt een citroenplant iets tegen muggen in een voortent?

Als ik de plant water geef ruikt hij sterker. Als het warm is ruikt hij naar mijn idee ook sterker. Als ik de plant naast mijn kind zet dat het meest gestoken word, blijven de muggen dan iets meer weg door de geur in de voortent? Of helpt de citroenplant eigenlijk helemaal niet zo veel en is het een fabeltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou er maar niet te veel van voorstellen. Een citroenplant ruik alleen als je hem aanraakt, tegen aan stoot enz. Het gaat er om, dat je tent van binnen niet naar mensen ruikt. Dus alles dat sterk ruikt, zou kunnen helpen.

Nee helaas. In praktijk zul je daar nauwelijks iets van merken. Muggen hebben wel een hekel aan rook. Dus slapen onder de rook van een kampvuur levert je weinig muggenbeten op. Theoretisch zou je dus in je voortent als een ketter moeten gaan roken om minder last van muggen te hebben. Of je daar per saldo gezonder mee uit bent, waag ik te betwijfelen... Muggen komen op warmte af. Ik brandde vroeger rond mijn tent wel eens speciale muggenkaarsen. Maar als ik me goed herinner kwamen in die kaarsen meer langpootmuggen ten einde dan de vervelende stekende muggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100