Wat gebeurd er als je je hpotheek 3 maanden niet betaald heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan komen ze je huis ophalen...

volgens mij kan de bank beslag op je huis leggen

Eerst komen de betalingsherinneringen. Daarna moet je onmiddelijk gaan betalen, omdat er anders hoge administratiekosten en boetes bij komen kijken. Betaal je dan nog niet, dan komt de deurwaarder beslag op je huis leggen.

Dan staat er zo'n bordje voor de deur...

Dan is het heel snel ``einde oefening``. Laat in dat geval al je andere rekeningen maar liggen, maar betaal wel je hypotheek. Verder als je hypotheek achterstand te hoog oploopt, kan dat je een registratie bij het BKR opleveren, met als gevolg dat je dan later moeilijkheden kunt ondervinden met het aanvragen van een nieuwe hypotheek.

Dat is per situatie verschillend, als jij namelijk je hypotheek niet betaald en de bank zou het huis met executie verkopen schieten zij er ook flink bij in. Dat is voor beide partijen dus niet wenselijk. Wel is het zo dat wanneer de situatie uitzichtloos lijkt te worden of je hebt bijvoorbeeld geen overwaarde in je huis dat men sneller over zal gaan tot beslaglegging/executie.

Op grond van de hypotheekovereenkomst die je met de bank hebt gesloten, kan de bank dan executoriaal beslag op je huis leggen en het dan, eventueel met toestemming van de rechter, executoriaal verkopen. De prijs die het dan opbrengt ligt meestal 10 % lager dan de normale marktwaarde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gedwongen_ond...

Ik kan me niet voorstellen dat er dan nog niet door de bank bij je is aangeklopt om te vragen wat de reden is.. Een beetje nette bank zal je helpen zoeken naar een oplossing en je een betalingsregeling voorstellen maar dat is dan al wel voordat je 3 maanden ver bent.. Ben je echter een notoire wanbetaler en wilt niet meewerken dan zal een bank andere maatregelen nemen..

Dan zul je moeten verhuizen.

Als het goed is heb je dan inmiddels een aantal herinneringen ontvangen waarop staat dat de bank graag een betaling wil ontvangen. Heb je daar niet op gereageerd gaan ze je bellen met de vraag waarom je niet hebt betaald. Meestal kan je dan een betalingsafspraak maken om het bedrag op relatief korte termijn te voldoen. Houd je je daar niet aan dan kan de bank beslag leggen op je woning en eventueel verkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100