Hoe controleer ik de hoeveelheid water dat door mijn douchekraan gaat?

Is het mogelijk om de hoeveelheid water dat door mijn douchekraan gaat te controleren? Maw. meer of minder water?

Onder de ene douche komt er gewoon meer water uit als de andere douche, dit heeft volgens mij niks te maken met het soort douchekop dat je hebt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even met een stopwatch kijken hoe lang het duurt voordat een emmer van 10 liter vol is. Even rekenen en je weet hoeveel liter er per minuut uit je kraan komt.

Het is niet te berekenen omdat er zoveel factoren mee tellen zoals kalk in de leidingen en kraan en douche kop. je zou er een watermeter tussen moeten hangen. dan kun je het zien hoeveel water een douche verbruikt Toegevoegd na 49 seconden: plus de druk op het waternet kan verschillen

Ja dat is simpel te berekenen, neem de diameter (in meters) en dan de snelheid van het water... Diameter is twee dimensies en de snelheid is meter per seconde, dus dan heb je meter tot de derde per seconde en dat is de opbrengst in kubieke meters per seconde... Je vroeg niet hoe het praktisch moet, dit is theoretisch... Ja de douchekop maakt veel uit, of kan veel uitmaken, als de doorstroomweerstand van het water groter is zal de opbrengst minder zijn, dus zuiniger in waterverbruik...

Bij de onderhoudsbeurt van mijn HR-ketel hield de loodgieter een soort bekertje onder de badkraan - ken je niet een loodgieter, waar je dat dingetje even van kunt lenen? (Ik wilde graag zo'n regendouchekop - (wie niet...), maar met 6 liter ging dat dus niet - jammer :-((( )

Dat wordt volgens mij met liters per minuut gerekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100