Mijn vriend wil een mancave is ons nieuwe huis. Wat is een mancave precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mancave (of man cave) is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden (zoals poker spelen of sport kijken) kunnen beoefenen nl.wikipedia.org/wiki/Mancave Erg goed idee, het is goed om je eigen ding te blijven doen.

Volgens de Officla Man Cave Site: "man cave [man-keyv] noun: A dedicated area of a house, such as a basement, workshop, or garage, where a man can be alone or socialize with his friends" Zeg maar: 'een speciale plaats in een huis als een kelder, werkhok of garage waar een man alleen kan zijn of kan verblijven met zijn vrienden'. Dit kan dus een zuiphok zijn, waar jij niet mag komen. Of een andere plek waar je geacht wordt niet aanwezig te zijn of je te bemoeien met de activiteit die je vriend met zijn vrienden daar onderneemt.

Bronnen:
http://www.mancavesite.org/

het gaat om twee dingen: . eigen plek (zonder partner/zonder kinderen) . onspannen (alleen of met vrienden) zowel mannen als vrouwen doen dit, van mannen is het bekender (werkplaats in de schuur), maar vrouwen doen het al veel langer in huis (de naaikamer). tegenwoordig is het meer gericht op ontspanning en dan ook nog met of zonder alcohol/sport/spel/vrienden. Toegevoegd na 4 minuten: in de u.s.a. is het ons (uit tv programma's) bekend. de 'den' een grote kamer, die gewoonlijk dienst doet als tv-kamer, werd dan verbouwd tot "speelkamer" van de man des huizes en soms werd de garage verbouwd/ ingericht om hiervoor gebruikt te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100