Hoe kan ik het tikken van mijn verwarmingsketel en verwarming stoppen?

elke keer als ik in de avond ga slapen tikt de verwarming en hoor ik de ketel aanslaan, het laatste lijkt mij niet te voorkomen maar het tikken moet toch meer mensen irriteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt proberen deze te ontluchten. Dit tikkende geluid word namelijk veroorzaakt door luchtbellen die niet helemaal warm worden. Kijk hier hoe: http://www.gamma.com/doe-het-zelf/cv-verwarming-ontluchten-en-bijvullen/

Staal zet uit als het warm wordt en een leiding wordt dus langer, een leiding wordt echter niet veel dikker. Hoe langer de leiding hoe meer of deze uitzet. Dit verschil moet je dus ergens de ruimte geven. Door het uitzetten schuift de leiding in de mantelbuizen en beugels en daarom gebruik je kunststof en rubber in de beugels. Ook de locatie van een beugel kan een oorzaak zijn. Ligt een leiding echter onder spanning en dus niet losje in een mantelbuis of beugel (zonder rubber) dan zal deze verspringen ipv. vloeiend uitzetten. Dit is de tik die je hoort. Soms is het aanleggen van een nieuwe stukje of het verbuigen van een leiding al voldoende om de tik te verwijderen. Misschien is er ooit een radiator voor het behangen verwijdert en niet weer goed op gehangen. Probeer door dingen uit te sluiten de oorzaak te vinden.

heb ik ook ,de verwarming op 15 zetten ,als je naar bed gaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100