Waarom hebben Zweedse houten schuren allemaal een stukje stenen muur?

Toerend door Zweden komen we steeds houten schuren tegen met een paar vierkante meter bakstenen muur. Weet iemand waar dat stuk stenen muur voor is?

Toegevoegd na 44 minuten:
Fotootje toegevoegd ter verduidelijking

Weet jij het antwoord?

/2500

een stenen muur is minder gevoelig voor vocht. Daarom wordt de houten schuur op het steen gebouwd om houtrot tegen te gaan. De kans op houtrot is groter als de houten palen rechtstreeks met de meestal vochtige grond in aanraking komen.

misschien zit daar een vuurplaats aan de binnenkant, en om brand te voorkomen hebben ze er een stenen muur van gemaakt. Toegevoegd na 3 dagen: Nu ik zie dat er ook veel ramen in het stenen deel zitten zou het kunnen dat er misschien ook een soort woon deel bij zit voor arbeiders of misschien seizoensarbeiders die daar sliepen als er geoogst moest worden(als er iets verbouwd wordt dan).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100