hoelang mag de woningbouwcorporatie mij laten wachten na inleveren van het acceptatie formulier?

Ik heb een urgentiewoning toegewezen gekregen. toen ik het acceptatie formulier inleverde werd mij verteld dat ik binnen 2 weken te horen krijg of de papieren zijn goedgekeurd en wanneer ik de woning krijg. nu 3 weken verder werd ik gebeld door de woningbouw met de mededeling dat het nog minimaal 2,5 week duurt voor ze de papieren uberhaupt doorgenomen hebben. tegen die tijd is mijn vriendin 39 weken zwanger en zou het huisje echt klaar moeten zijn. de reden die de woningbouwcorporatie opgaf was dat het vakantie periode is en ze het heel druk hebben. wat zijn mijn rechten en moet ik dan echt geduldig afwachten?

Toegevoegd na 2 uur:
ik heb al 2x gebeld om te benadrukken hou urgent de situatie is. een acceptatie formulier is een formulier waarop ja aangeeft dat je de woning neemt, deze lever je in met je fianciele situatie e.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over hoelang ze jou mogen laten wachten zijn geen wettelijke landelijke regels over. Ze zullen wel zelf regels hebben opgesteld. Kijk daarvoor op de site of vraag ze om hun eigen regels. Ik zou ze nog eens bellen en benadrukken dat je vriendin zwanger is en of ze voor jou een uitzondering willen maken want dit is echt te gek. Hier heb je met 2 wk je woning als alles ok is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100