Is een VVE in deze situatie verplicht en zoja, op welke manier?

Mijn zusje woont in een rijtjeshuis in de stad op de begane grond. Er bevind zich een slaapkamer op de eerste verdieping. De woningen zijn als het ware 'in elkaar geschoven', wat betekent dat haar slaapkamer uitkijkt op het dakterras van de buren en dat de andere buren hun dakterras hebben boven de keuken van mijn zusje.
Ze overweegt het huis te koop te zetten, maar we vroegen ons af of ze dan verplicht zijn om een VVE te hebben en zoja, met wie? De hele rij is aan elkaar geschakeld, dus moeten ze dat met z'n allen doen? Of hoeft dat niet als je geen portaal deelt met elkaar?

Nb: ik weet dat VVE's sinds 2 jaar verplicht zijn, het gaat mij echt om deze specifieke situatie en hoe deze op te zetten.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Vereniging van Eigenaars is verplicht wanneer het een gesplitste woning betreft met de hieraan gekoppelde splitsingsakte. De VvE geldt per complex wat gesplitst is. De VvE wordt bij splitsing automatisch opgericht. Wanneer de woning van uw zusje gesplitst is dan dient de VvE geregistreerd te zijn bij de KvK en is het verstandig om de VvE te activeren. Hoe u dit doet leest u op mijn website www.vvecentraal.nl. Ik heb de linkjes naar beide artikelen ook als bronnen opgenomen.

Bronnen:
http://www.vvecentraal.nl/2011/08/04/slape...
http://www.vvecentraal.nl/2011/08/16/vve-i...

Ja, een VVE is verplicht omdat zij (deels) een gezamenlijk dak(terras) hebben en ook op (of boven) dezelfde grond zitten. Dit is een moeilijke situatie omdat goed uitgerekend en bepaald moet worden wie welk deel van welke kosten betaalt. Ga naar een VVE-beheerskantoor en leg het verhaal voor. Er zijn veel van dit soort kantoren die hier veel ervaring mee hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100