Is het normaal dat de bladeren van een Dracaena Marginata gaan hangen naarmate deze groter word?

Ik heb op dezelfde dag in dezelfde winkel 2 Dracaenas gekocht, de 1 krijgt meer licht en een afgemeten hoeveelheid water, als logisch gevolg is dit exemplaar groter geworden dan de andere.

Bij de grotere zijn de buitenste bladeren gaan hangen, bij de kleinere niet. Ligt dit gewoon aan de grootte en volgt de kleine ook binnenkort? Of gaat er iets mis met de grotere plant (te veel water te weinig dit..etc)

De bladeren zijn niet geel/bruin en ook niet dor aan de uiteinden.

Zie foto's voor duidelijkheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

In de natuur, groeien deze Dracaena's van boven aan en sterven naar onder toe weer af. Voordat de bladeren afsterven gaan ze eerst hangen en worden daarna geel en bruin. Mogelijk reageert de plant ook op het krijgen van licht vanaf de zijkant en buigt het zijn bladeren zodanig, dat het optimaal licht krijgt. Te weinig water zou ook nog kunnen. Trek de plant voorzichtig uit zijn pot en bekijk de wortels / grond of ze niet droog zijn.

Planten die in de vensterbank staan bijv buigen altijd naar het licht toe... en soms zijn de bladeren zo groot dat ze buigen maar dat doet iedere plant wel en zeker als hij snel groeit! Toegevoegd na 2 minuten: Trouwens nu ik nog ff gekeken heb die plant hebben wij ook... onze bladeren gaan ook wel eens hangen en daarna worden ze geel of bruin dan halen we ze er meestal uit! Sommige blaadjes groeien gewoon zo en blijven toch groen! Niets raars hoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100