Wat te doen tegen ratten?

Ik woon op een boerderij, en we zien soms een rat :(. Wat kan ik hiertegen doen? Ik weet dat er verschillende middelen zijn (rattengif enz.), maar er is nog 1 probleem, want we hebben een ondeugend hondje wat graag alles opeet....

Dus wat kan ik tegen ratten doen, maar wat geen risico is voor mijn hond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een boerderijomgeving heb je nu eenmaal vaak last van ratten. Je geeft niet aan of je beesten bij de boerderij hebt lopen, maar dat is rattenlokker nummer 1. Al dat voer en lekker warme plekjes in het stro/hooi trekt zoveel ongedierte aan, daar kun je weinig aan doen. Als je beesten hebt, zorg er dan voor dat je geen voer open laat staan. Voer de beesten regelmatig kleine beetjes in plaats van alle het voer in eens te geven. En doe het voer in plastic bewaartonnen. Ook helpt het als je goed maait in de windsingel en dat gras goed laag houdt. Ruim je schuur op en je erf, zorg dat je weinig verstopplekjes hebt waar ratten zich thuis voelen. Je zou een verdelger kunnen vragen om tips om het erf en de schuur ratonvriendelijk in te richten. Wat je ook kunt doen is een andere hond nemen die graag op ratten jaagt, zeker als dat je een jonge hond neemt die al een jachtinstinct heeft. Een cairn terrier of een boerenfox is daarvoor heel geschikt. Een ander voordeel is dat je ander hondje een speelkameraad heeft. En je geen mollenklemmen hoeft te kopen, deze honden vangen ook mollen. Bij de link edepot vind je een artikel over boerderijhonden. Zelf hebben we ook een jachthondje lopen tegen de ratten en mollen en ik moet zeggen dat we (afkloppen) geen last hebben van ratten, wel van mollen. Wat je ook kunt doen is de dierenambulance vragen of zij een paar verwilderde, gesteriliseerde katten willen plaatsen, zeker als je deze een paar weken in de schuur opsluit en daar voert blijven ze en helpen ze je van de ratten af. De katten hebben als voordeel dat ze afschrikwekkend werken. Ratten zijn niet dol op katten. De grootste uitdaging is om je hondje te leren omgaan met deze katten. Ratten vangen moet je door een gespecialiseerd bedrijf laten doen, dit omdat ratten besmettelijke ziektes met zich meekunnen dragen. Bij een vermoeden hiervan kan de verdelger de rat opsturen om te laten testen. Als je ze zelf vangt, moet je ze ook doodmaken. Vrij laten is geen optie, ratten bijten. Succes!

Katten die kunnen ze opjagen en lekker opeten.

Ratten komen op de boerderij af op hoofdzakelijk op veevoeder . Wat je kunt doen is het vergif avond`s rond de veevoeder opslagplaats leggen op een platte bak met een kleine opstaande rand zodat de ratten er makkelijk erbij kunnen . En hou de hond binnen of zorg dat jou hond er niet bij kan Veeg s`morgens vroeg het vergif [zonder hond] bij elkaar En dit ritueel 2 dagen herhalen . Omdat de ratten hoofdzakelijk s`nacht eten en jou hond dan binnen is . En dit is volgens mij de meest veilige mannier voor jou hond .

Er bestaan ratten vriendelijk vallen. Je kunt hem vangen en ergens anders vrij laten (of doden, jou keuze) voordeel van deze vallen is dat de hond er niet in kan en het verder ook niet gevaarlijk voor hem is. De vallen zijn te joop bij de meeste dierenspeciaalzaken en bouwmarkten Toegevoegd na 36 seconden: Joop = koop

EEn probaat middel van vroeger meel vermengt met gips.

Allemaal waar, bovenstaande antwoorden, maar waarom de gemeente niet gebeld? Die heeft een bestrijdingsdienst voor ongedierte. Even zoeken op de website van de gemeente waar je woont.

Zelf vind ik het zielig om vergif te gebruiken, dus hier een paar alternatieve oplossingen: - Een kat, eentje die van jagen houd. Denk er wel goed over na als je er eentje neemt, hij moet wel op de boerderij passen (en het met je hond kunnen vinden). - Voedsel opbergen, de ratten komen op het voedsel af, dus het beste kan je dat allemaal afgesloten bewaren. Het liefst niet in plastic zakken, want die knagen ze door. - Er bestaan vallen zonder dat de rat of muis er aan dood gaat, zo kan je ze ergens anders, ver weg, weer uitzetten. - Sluit gaatjes af waar de ratten door heen komen of kunnen komen. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100