Is het handig om in deze tijd woonruimte te kopen en onder te verhuren aan bijvoorbeeld studenten?

Mijn ouders zijn dit van plan zodat ik de hoofdhuurder word en er verder kamers kunnen worden onderverhuurd aan andere studenten oid, maar zijn banken tegenwoordig echt zo moeilijk over een lening? Mijn ouders hebben allebei overigens een bovenmodaal inkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is op zichzelf zeker handig als jouw ouders dat geld over hebben. Want ook al ben jij hoofdhuurder, de huurdersbescherming geldt ook voor onderhuurders. Dus het is niet zo dat dat huis mooi helemaal vrij komt zodra jij of jouw ouders dat willen. Voor de rest zouden jouw ouders specialisten, zoals een onafhankelijk financieel adviseur in de arm moeten nemen. Want banken doen en zeggen allemaal wat verschillend. Dus goede voorlichting door iemand die er niet direct aan verdient en die ook weet wat de gevolgen op lange termijn zijn is belangrijk. Ook notarissen kunnen daarbij helpen en die hebben tegenwoordig ook iets als een inloopspreekuur.

Mocht er een hypotheek nodig zijn voor de aanschaf van de desbetreffende woning: ga na of er een clausule in de hypotheekvoorwaarden staat die wat zegt over onderverhuur. Dat 'mag' namelijk niet altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100