hoe kan ik vermijden dat de katten van mijn buren op mijn nieuwe zonnescherm springen?

Ik heb een pergola-zonnescherm gekocht met wit stof dat opgespannen wordt op een sierlijk metalen profiel. Dit wil ik voorlopig gebruiken tot ik een terras heb gebouwd (en eventueel nadien nog, om een waterdicht dak te maken onder het terras).
Nu is er naast mijn tuin een hoge muur en de katten van mijn buren springen zo graag naar beneden. Op dit moment kunnen ze niet meer omdat ik het oude afdak heb afgebroken, maar toen het er nog stond amuseerden ze zich hele dagen (en nachten) om van die muur op het afdak te springen (zo een 2 meter naar beneden). Als ze dat doen op mijn zonnescherm is het na enkele weken stuk.
Wat kan ik doen om te verhinderen dat ze op het scherm springen? (liefst niet te omslachtig)...

Toegevoegd na 3 dagen:
wat de" anti katten" antwoorden betreft : ik heb helemaal niks tegen katten wil alleen niet dat mn zonnescherm stuk gaat. tis een duur stuk en ben bang dat het gauw vies wordt en vol gaten als het een kattendoorgang wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Prikkeldraad of schrikdraad bovenop aanbrengen.

Katten hoort men binnen te houden en niet buiten. Als ze jouw zonnescherm vernielen, dan verricht de eigenaar van de kat een onrechtmatige daad. Je kunt de eigenaren vantevoren inlichten over je zonnescherm, en dat je erop rekent dat ze de katten binnenhouden. Gebeurt er toch iets aan schadetoebrenging, dan kan je ze aanspreken op de schade. Een fotootje maken, een heterdaadje dus, helpt wel. Het is hetzelfde als bij honden. De eigenaar van de hond is ook aansprakelijk voor schade die de hond toebrengt aan eigendommen van derden. Dus de buren informeren lijkt me. Wel tactisch doen uiteraard.

Bronnen:
http://www.wbesusterengraetheide.nl/Verwil...

simpel een strip prikka bevestigen op de muur zou afdoende moeten zijn. prikka is een strip met rubberen stekels; diervriendelijk dus. het wordt vaak gebruikt om duiven te weren, maar voor katten werkt het ook uitstekend. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.ongedierteplaats.nl/spike-strips-p-9404.html?source=googleads&gclid=CKbVvcjOrq8CFYSGDgodRhN5nA

Een uit over de stof wrijven! Zelf gooi ik af en toe gesnipperde uien in mijn tuin en ik heb geen last meer van katten!

Als het een goed gespannen scherm is, zal je van de katten weinig hinder ondervinden. Katten springen niet met uitgeslagen nagels, dus zullen ze ook geen gaatjes erin springen. Het zou je nog eens goed mee kunnen vallen.

Zeg je buren: Ik heb een zonnescherm gekocht en je katten springen er altijd op. Als het kapot is, zal jij dat moeten betalen omdat het jou katten zijn. Je buren zullen dan wel zorgen dat ze er niet meer op springen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100