Heb ik een huur contract nodig om mij in te schrijven in een gemeente wanneer ik intrek bij een vriend van mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, maar jouw vriend zal wel met jou mee moeten om jou in zijn huis in te schrijven, althans, zo gaat dat in onze gemeente. Toegevoegd na 14 minuten: met een huurcontract en id of paspoort kan natuurlijk ook.

nee, een huurcontract is enkel noodzakelijk wanneer jij ook daadwerkelijk huurder bent en vermeld staat op het huurcontract van de woning. Wanneer je bij hem gaat inwoning moet hij een zogenaamde "toestemming/verklaring van inwoning" geven. Dit bestaat uit een briefje waarop hij schriftelijk toestemming geeft, door hem is ondertekend samen met een kopie van zijn legitimatiebewijs (paspoort/id kaart/rijbewijs). En dan heb je natuurlijk ook nog het verhuisformulier dat je zelf moet invullen (oude gegevens, nieuwe gegevens enz), door jou ondertekend samen met een kopie van jouw legitimatiebewijs (paspoort/id kaart/rijbewijs).

Nee, maar de manier van inschrijven verschilt per gemeente. Hier in Groningen moet diegene waar je bij in komt wonen toestemming geven voor het inschrijven op zijn of haar adres.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100