Nieuw huis gekocht, maar optie klopt niet, wat kan ik doen?

Heb een nieuw huis gekocht wat binnenkort opgeleverd wordt. Nou ben ik ff wezen kijken, maar er zijn een aantal dingen die niet kloppen. Ik wilde niks geen buizen uit de vloer laten komen zodat de vloer helemaal strak zou zijn. Verwarmingsbuizen komen uit de muur. Voor mijn surround set had ik als optie genomen dat er 4 gaatjes met buizen uit het plafond zouden komen, dit kostte 440 euro. Nu ben ik gaan kijken en hebben ze het uit de grond laten komen. Ik denk het veel werk is voor hun om het om te bouwen maar ik baal er stevig van! Ik wilde een strakke vloer zonder dingetjes of wat ook uit de grond. Wat kan ik nu doen? Wat is reeël?

En als 2e punt hebben ze in het washok links van de deuropening de kraan voor de wasmachine gemaakt. Dat zit opzich op een mooie plek, maarnu hebben ze vlak daarnaast de ketel met expansievat en al gehangen! Nu kan ik me wasmachine niet bij de kraan zetten. Ik ga toch geen slang door die hele kamer leggen! Ook zijn ze vergeten de buitenkraan te maken waar ik 420 euro voor betaald heb! Wat moet ik hiermee? Iemand een advies?

Weet jij het antwoord?

/2500

direct aan de bel trekken bij de verkopende partij, er zijn afspraken gemaakt en die moeten nagekomen worden, jij kunt de bouwvakkers er niet op aanspreken, maar de verkopende partij wel, die moet dat dan regelen met de uitvoerder, dus zo snel mogelijk contakt opnemen.

er komt nog een oplevering neem ik aan. je loopt dan met de aannemer of iemand die hier voor is aangesteld door het huis. alle punten die niet volgens afspraak zijn worden dan opgeschreven. het is heel gebruikelijk dat je 10% van de koopsom nog niet betaald tot deze oplever punten zijn verholpen. dit komt heel vaak voor. en de kans is heel groot de de aannemer deze punten verhelpt voor de overdracht.

Ik had ook zoiets bij een huis in aanbouw. Verkeerde tegels in de badkamer. Meteen met de opzichter besproken. En die heeft het meteen opgelost. Als het even kan, niet wachten tot de oplevering. Zo snel mogelijk contact opnemen met de aannemer.

Afhankelijk van in welke fase de bouw is, is de omleggen van die buizen voor de audio heel veel werk en zo te horen zijn ze al bijna klaar.. Maar dat is jouw probleem niet, als alles tenminste goed beschreven staat sta je volledig in je recht te krijgen wat je gevraagd hebt. -snel dingen bespreken/regelen. (+jes voor degene die dat al gezegd hadden. -een flink gedeelte niet betalen, zolang niet alles is zoals hij het wil hebben. Iets waar je 420,- voor betaald hebt, maar niet is gedaan, kunnen ze niet goedmaken door jouw 420,- minder te laten betalen. Dit omdat het veel duurder zou zijn achteraf iets netjes aan te sluiten. Voor het foutje met de gaatjes in de vloer ipv plafond zou ik een paar duizend euro vergoeding willen hebben, dit afhankelijk van de totale bouwsom. Zijn ze het daar niet mee eens dan lossen ze het maar netjes op.

De bedoeling van de oplevering is dat je samen vaststelt of alles in orde is. Dat is hier duidelijk niet zo, dus je kunt het beste duidelijk maken dat je de woning zo niet aanvaardt. Geef de aannemer tijd om de gebreken te herstellen en maar daar duidelijke afspraken over. En kijk eerst even of de koopovereenkomst al iets regelt over de oplevering en het herstellen van gebreken.

Gelijk met de aannemer en verkoper contact opnemen, nu kunnen die buizen nog verlegd worden door ze in de muur te vrezen, dat is kostbaar, maar niet jou probleem. Jou huis moet opgeleverd zoals jij besproken had. Hoop dat al die extra dingen wel vastgelegd zijn op papier. Als de buizen de muur ingefreesd worden, maar dan wel een schema, zodat je er later niet in boor als je iets op wil hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100