Zakje water boven de deur om vliegen buiten te houden?

Ik was pas geleden bij een afhaal waar boven alle deuren zakjes water hingen. De eigenaar antwoordde dat dit vliegen buiten houdt.
Het klinkt als een mooie diervriendelijke oplossing, dus ik vraag me af: helpt dit echt? En zoja: hoe komt het dan dat het werkt?
En werkt het ook tegen andere insekten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet zeker. Op onderstaande website een hoop info daarover. Bij een wetenschappelijke proef bleken de zakjes binnenshuis bij kunstlicht juist meer vliegen aan te trekken. Maar dat was bij kunstlicht. Ze zijn er dus nog niet uit.

Bronnen:
http://animals.howstuffworks.com/animal-fa...

Ook gezien bij de horeca in Giethoorn. Ze zeggen dat het helpt. Op mijn vraag waarom kreeg ik als antwoord: dat als ze aan komen vliegen zichzelf zien spiegelen en ze hele grote ogen van zichzelf zien. Ze durven dan niet verder te vliegen. Ik kon het niet geloven.

Pak een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water, maak het goed dicht met een touwtje. Een hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnen komen. De vliegen kijken niet recht vooruit, maar schuin ze hebben dan breedbeeld. En zo komen ze niet naar binnen. Het werkt echt.

Heb t ook es gezien bij een restaurant. De jongen in de bediening zei dat de zon wel op de zakjes moet schijnen. Door het water krijg je dan weerkaatsing van het zonlicht waardoor de vliegen duizelig en gedesorienteerd raken. Ik kon het eigenlijk niet geloven.Hij ook niet zei ie, maar ze hadden wel aanmerkelijk minder vliegen binnen. Dus ja....

ik heb het geprobeerd en het werk niet. Kon het ook al niet geloven vantevoren...

Ik doe dit al jaren tijdens de vakantie..dan hang ik zakjes aan de voortentstokken.. en thuis onder het overdekt terras ook.. het werkt wel maar dan alleen als de zon schijnt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100