Wie weet wat dit is? Zie afbeelding.

Er zitten 4 ivoren pinnetjes bij. Het is ongeveer 25 cm lang. De kopse kanten kunnen omhoog gedraaid worden, daar zitten gaatjes om de pinnetjes op te bergen.
(Ik denk zelf dat het iets van gereedschap is, vandaar deze categorie).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij een soort Cribbage

Ziet er uit alseen soort spel. Domino variant. Hoeveel pinnetjes zitten erbij?

Naar mijn idee is het een onderdeel van een spel en wel om de punten bij te houden. Blijkbaar moet je 60 punten scoren om te winnen... Toegevoegd na 1 minuut: Mijn ouders hadden zoiets dergelijks, maar dan van kunststof en een heel stuk kleiner... Zij gebruikten het voor de puntentelling bij bepaalde kaartspellen.

Het lijkt idd op een voorloper van Mastermind, dat een jaar of 25 of 30 erg populair was. Ik ga dus ook voor een spelletje.

Het doet me denken aan Bantumi

Het is een cribbagebord. Cribbage is een kaartspel en het bord wordt gebruikt voor de puntentelling. Als je googlet op cribbage, vind je vooral heel veel onlinevarianten, maar daarmee kun je natuurlijk prima de regels leren kennen. Er zijn trouwens verschillende spelmanieren, en ook verschillende soorten puntenborden.

Het is een cribbage bord. Cribbage is een spel dat voornamelijk veel gespeeld wordt in Canada, Alaska en Noord-Amerika. Je hebt er ook nog een stel kaarten bij nodig. Toegevoegd na 7 minuten: Ik heb het destijds in Alaska geleerd. Heel erg leuk spel. De Nederlandse wiki pagina geeft wel een aardige uitleg van de spelregels. http://nl.wikipedia.org/wiki/Cribbage Anders heb je hier ook nog een (engelstalige) site met de spelregels van Cribbage. http://www.cribbage.org/rules/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100