Wat veroorzaakt roestplekjes op bestek?

Na mijn verhuizing heb ik last van een soort van roestplekjes op het bestek.
Het is een goedkoop bestek hoor, maar in de vorige vaatwasser had ik daar totaal geen last van, integendeel, het glom als een ..... in de maneschijn.
Ga het ook weg doen, maar vraag me wel af hoe dit kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Grootste misvatting is bv RVS ...Roestvrij Staal zegt 99% van de mensen. Dat bestaat niet RVS betekent RoestVastStaal En is een legering waarin vele gradaties zijn Om van RVS te kunnen spreken is minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof aanwezig. Hoe hoogwaardiger de legering hoe beter bestand t is tegen roest maar roestvrij bestaat gewoon niet Zelfs t hoogwaardigste RVS gaat na beschadiging roesten Iedereen heeft wel s een boot gezien met RVS relingen bv met toch roest Professionele koksmessen en dergelijke hebben vaak de hoogste legeringsgradatie en zijn ook stervensduur Toegevoegd na 5 uur: roesten is een samenwerking van ijzer met water en zuurstof Zelfs t beste rvs kan gaan roesten RVS schroeven emet een schroeftol indraaien levert bv beschadiging op de kop op wat later echt gaat roesten De betere monteur zal dus rvs met de hand monteren en nooit met een schroefmachine!!!!!!!!!!!!!!!!! dit om beschadiging van de kop te voorkomen

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Roest_%28metaal%29

Slijtage van het laagje dat over het ijzer zit en als er dan vocht bij komt gaat het roesten.

Het chroomlaagje dat als bescherming om je bestek zit zal zijn beschadigd of afgesleten. Hierdoor kan de combinatie van zuurstof en water in de lucht zijn verwoestende werk doen. Dit zijn meestal de grote veroorzakers van corrosie.

Als je bestek regelmatig in de vaatwasser gaat, worden de bruine plekjes door de spullen veroorzaakt die ook in de vaatwasser zitten. Zie tips: http://www.huishoudplaza.nl/Tips/art/1068/bestek-roest-verwijderen

Gebruikte je in de vorige wasmachine zout? Ik heb ergens eens gelezen dat dat een veroorzaker van glascorrosie is. Misschien dat het ook van invloed is op je bestek. Mijn gok is dat je in de vorige geen zout gebruikte en dat de vorige bewoners het zout netjes bijgevuld hebben, waardoor je nu dus wel zout gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100