Wat te doen met een gevangen wesp?

Ik heb een wesp gevangen in een glas, wat moet ik er nu mee doen? Het liefst heb ik hem dood maar als ik m nu vrijlaat gaat ie me denk ik steken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan er toch een vuurtje onder het glas houden.. iets zegt me dat die beesten daar niet tegen kunnen.. Toegevoegd na 3 minuten: Is de natuuractivist bezig hier? + geven aan de natuurvriendelijke oplossing en - aan de mensvriendelijke oplossing?

Buiten loslaten. Het zijn nuttige beesten, en wat heb je er aan om 'm dood te maken? Je hebt nu toch geen last van 'm. Doodmaken moet je alleen doen als het echt zin heeft.

Gewoon vrijlaten anders kan je er snel een krant of folder onder doen naar buiten brengen en los laten

Zoals word gezegd schuif wat onder t glas (kartonnetje krant of iets dergelijks) Zet je dat buiten neer en gooi je t glas om met bv bezem ofzo dan heb je wat afstand en ben je op tijd weg mocht ie je willen steken Later pak je het glas als ie weg is

Wespen steken als aan twee voorwaarden is voldaan: a.  De wesp is boos. b.  De wesp kan de aanvaller vinden. Als jij een kartonnetje onder het glas schuift, het glas RUSTIG naar buiten brengt, en daar RUSTIG even blijft staan, is de wesp niet meer boos. Hij is wel druk bezig met het zoeken van de uitgang, maar hij is niet boos. Vervolgens haal jij RUSTIG het kartonnetje weg. De wesp is nog steeds niet boos, alleen maar blij dat hij de uitgang heeft gevonden. Als jij dan ook nog eens rustig blijft staan ("doe alsof je een boom bent", leer ik mijn neefjes en nichtjes altijd), dan kan de wesp ook nog eens geen aanvaller vinden. Op die manier is aan geen van beide steek-voorwaarden voldaan, en zal de wesp dus niet steken. Toegevoegd na 15 seconden:   Voor zover de wesp toch nog enigzins opgewonden is vanwege dat vervelende opgesloten-zijn, zal hij misschien drie of vier grote cirkels vliegen. Misschien een paar meter van jou vandaan, misschien zelfs rond jou. Zolang jij maar doet alsof je een boom bent, ziet de wesp jou niet als aanvaller, en zal hij na een paar rondjes wegvliegen, terug naar zijn nest.

Een A-4 onder het glas en dan loslaten. Dat is het beste. Want het zijn zeer nuttige beesten.. Net zoals bijen.. Alleen ietsjes minder. Toegevoegd na 1 minuut: Natuurlijk wel buiten, anders moet je hem opnieuw gaan vangen, maar dan loop je grote kans op een steek. (Hij is namelijk al geirriteert geraakt)

Ik zou het glas heel vaak heen en weer bewegen, op ten duur is hij vast dood. En dan loop jij geen gevaar, er zijn toch miljarden wespen. Dus 1 meer of minder maakt niet uit.

Dood maken, deo onder het glas in spuiten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100