Hoe kan ik het best mijn verfrollertje bewaren tot ik weer ga ververn?

Ik ben mijn keuken aan het schilderen. Kozijnen, deuren, muren en plafond. Hoe bewaar ik het best mijn gebruikte verfrollers en kwasten tot ik weer aan die bepaalde kleur toe ben? Ik vind het zo zonde om steeds een nieuw rollertje te moeten nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

inpakken in aluminiumfolie. Blijft wel een dagje goed.

in een plasiczakje rollen, goed luchtdicht. Toegevoegd na 49 seconden: plasticzakje moet er staan. mee eens sjaddie?? ;))

gewoon in een boterhamzakje of een pedaalemmerzak.. plastic even goed om de roller of kwast drukken, hoe minder lucht er bij, hoe minder snel de verf op de roller uitdroogt. bij verf op waterbasis kun je de roller nog even extra bevochtigen

In plastic zakje zo goed mogelijk luchtdicht en dat in de koelkast bewaren! Zo hard de verf bijna niet uit, en kan je hem zeker 3 dagen bewaren.

Kwasten kun je in een potje met water zetten. Ook als je lak gebruikt hebt, dan drogen ze niet uit. Voor gebruik even uitspoelen met terpentine en ze zijn weer als nieuw. Wel zorgen dat het water niet opdroogt want dan drogen je kwasten natuurlijk ook uit! Rollers kun je even bewaren in een plastic zakje, maar ook daarin zullen ze hard worden.

Gewoon in een potje water zetten!

Wikkel het rolletje of kwast in de aluminiumfolie en leg het in de diepvriezer. Zelfs na een maand kon ik er zo mee aan de slag.

In een pot water. Volgende keer even "uitslaan" en je kan 'm zo weer gebruiken.

Idd in aluminiumfolie wikkelen en koel wegleggen. In water kan ook, maar dan heb je grote kans dat na lange tijd het metaalgedeelte gaat roesten.

in een plastic zakje doen en dichtknopen zodat er geen lucht bij kan komen en dan in de koelkast bewaren zo word de verf niet hard. als het op waterbasis is gewoon uitspoelen en laten drogen.

Het rollertje eraf halen en in de verf pot doen.Ook geen kans op uitdrogen of roesten van de beugel. Beroepsmatig doen wij altijd het rollertje in de verf.Kun je hem twee a drie dagen daarna gewoon weer gebruiken.

zilverfolie eromheen (hoeft niet perse:+ plastic zakje)

Indien het rolletjes zijn voor lakverf (oliebasis) dan doe je er aluminiumfolie over en dan in de vriezer. Indien het rolletjes op waterbasis zijn dan gewoon een natte doek eromheen en in een plasticzak doen en dichtbinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100