De afvoer van mijn goot zit verstopt in een bocht. Hoe kan ik die het beste schoon krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gootsteenontstopper. maar dan niet die goedkope van de blokker. maar een wat duurder merk van de bouwmarkt, die branden alles weg wat op zijn pad komt.. . Toegevoegd na 5 minuten: Vloeibare ontstopper)

met een flexibele metalen veer te koop bij een bouwmarkt

HG duo onstopper! Werkt heel erg goed! Verkrijgbaar bij De Karwei en andere bouwmarkten. -ga454C7Ag&ved=0CAQQ8wc&usg=AFQjCNHM2iZgGNbkA92a1CTMbs_Szs444g Toegevoegd na 45 seconden: Het plaatje wil niet lukken. Maar je kunt het vast zo ook wel vinden in de bouwmarkt. ;-)

Op de ouderwetse manier: flinke hand soda erin (zakje bij de supermarkt) met beetje heet water. Dat ca uur laten staan en doorspoelen met kokend water. Werkt bij mij.. Toegevoegd na 54 seconden: Of eerst eens opendraaien (mét een emmer eronder, anders geeft het zo'n rotzooi...) en schoonmaken? Als je erbij kan natuurlijk...

voor je met middeltjes aan de gang gaat lijkt me het handigst als je een emmer eronder zet en de sifon eraf draait, zal wel een lekker geurtje afkomen maar ik denk dat de rotzooi in de hals van de sifon zal zitten.

Bronnen:
hersenpan

Mijn afvoer zit geregeld verstopt (dunne buis) en ik mag hier geen ontstopper gebruiken. Ik ga dan een tijd tekeer met mijn plopper, en dat heeft altijd gewerkt. Maar je moet wel even je best doen.

Wat bij mij goed werkt is een fles ontstopper van het Kruidvatmerk,dit zijn korreltjes en hiervan moet je een flinke scheut in je gootsteenafvoerputje gooien,hierna kokend water op gieten,maar wel voorzichtig en niet te dicht bij gieten want het kan omhoog ploffen. Hierna even de kraan laten lopen en je afvoer is weer open.

Weet niet welke goot je bedoelt. Dakgoot, Gootsteen keuken of badkamer. Gootsteen keuken of badkamer zijn middelen voor (Fifax) Hou je wel aan de dosering, want een pvc zwanenhals smelt helemaal weg als je er teveel in doe. (uit ervaring onder wasbak) Afvoer was wel open: HI HI Dakgoot is meestal het gevolg van bladeren en takken, soms gooien kinderen ook kleine dingen op het dak, die dan jouw afvoer inspoelen met een flinke regenbui. Je kunt met een veer of stuk ijzerdraad proberen dit open te maken, met daarbij een tuinslang met water. Maar je kunt ook een bedrijf bellen en alleen de rekening betalen, want ik weet niet hoe hoog je dak is en of je last heb van hoogtevrees. Het is ook belangrijk om je dakgoot regelmatig schoon te maken. Onderstaande bron heel veel tips als je het zelf wil proberen.

Bronnen:
http://www.verbouwtips.nl/gevel-dak/dakgoo...

het beste en milieuvriendelijkste is de bocht losmaken( van te voren er een emmer onder zetten), ivm het water en vuiligheid )Als het een plastic sifon(de bocht) is dan is het verstandig om een doek of iets dergelijks om de sifon te doen. Dit voorkomt het beschadigen van plastic moer. Losmaken van de sifon: doe je door de moer met een waterpomptang tegen de klok in te draaien(linksom). vastmaken: Nu met de klok mee(rechtsom). Let bij het vastdraaien erop dat je hem niet doldraaieed ( dit kan gebeuren doordat je hem te hard aandraaieed). TIP: dit kan je voorkomen door je hand te gebruiken waar je het minste kracht in hebt!! Kijk ook altijd goed hoe je de onderdelen demonteerd,zodat je geen lekkage krijgt bij het monteren. Nu kan je het vuil/haren enz.. makkelijk verwijderen en de sifon goedschoonmaken, succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100